Nutanix Cloud Platform doorbreekt silo’s in hybride multicloud-operations

22 september 2021

Nutanix, een leider in hybride multicloud computing, heeft nieuwe functies aangekondigd in het Nutanix Cloud Platform, waaronder de lancering van AOS versie 6-software, waarmee enterprises moderne, softwaregedefinieerde datacenters kunnen bouwen en hun hybride multicloud-implementaties kunnen versnellen.

Door deze nieuwe functies krijgen ze krachtige, ingebouwde virtuele netwerken, verbeterde disaster recovery en vereenvoudigde zero-trust-beveiliging, die anders extra gespecialiseerde hardware, software en skills zou vereisen. Het belangrijkste is dat vanwege het geïntegreerde karakter van het Nutanix Cloud Platform alle functionaliteit wordt beheerd via één interface, waardoor de operationele overhead aanzienlijk wordt verminderd. 

“Onze klanten zijn op zoek naar cloudoplossingen die zich kunnen aanpassen aan hun behoeften, met een focus op eenvoud, flexibiliteit en vrijheid om voor elke situatie de juiste technologie te kiezen”,zegt Rajiv Mirani, Chief Technology Officer bij Nutanix. “Het Nutanix Cloud Platform doorbreekt de gebruikelijke silo’s binnen IT-teams met als doel operations te vereenvoudigen, zodat klanten zich kunnen concentreren op business-behoeften. Met deze nieuwe functies richten we ons op het aanpakken van de gemeenschappelijke uitdagingen van enterprises in hybride multicloud-omgevingen, waaronder beveiliging, DR en virtual networking.” 

Vereenvoudigde virtuele private cloud in hybride multicloud 

Nutanix AOS 6 kan nu Flow Networking leveren, een netwerkvirtualisatie-aanbod op de AHV-hypervisor waarmee klanten hun netwerk kunnen vereenvoudigen via één softwaregedefinieerde beheerinterface. Enterprises en serviceproviders kunnen nu eenvoudig Virtual Private Clouds (VPC’s) creëren om hun gebruikers cloudachtige flexibiliteit te bieden met minimale afhankelijkheid van hardwareswitches en routers. 

Flow Networking biedt ook VPN-mogelijkheden waarmee klanten hun virtuele netwerken kunnen overbruggen en uitbreiden naar elke public en private cloudinfrastructuur. Door de mogelijkheid om on-demand cloudconnectiviteit te leveren, zonder dat er speciale fysieke apparaten en andere complexe configuraties nodig zijn, worden de kosten verder verlaagd en operations voor de klanten vereenvoudigd. 

Uitgebreide toegang voor bedrijfscontinuïteit en disaster recovery 

Klanten die het Nutanix Cloud Platform met AOS 6 gebruiken, krijgen toegang tot nieuwe Business Continuity and Disaster Recovery (BCDR)-mogelijkheden die voorheen alleen in gespecialiseerde oplossingen te vinden waren. In AOS 6 zit de mogelijkheid om gebruik te maken van de public cloud als secundaire locatie, native metro-clustering support voor de ingebouwde AHV-hypervisor voor automatische failover in geval van een disaster, evenals end-to-end encryptiemogelijkheden voor DR-verkeer. Bovendien biedt een nieuw DR-dashboard een uitgebreid overzicht van de DR-configuratie en status van klanten op primaire en secundaire sites. Deze mogelijkheden stellen organisaties in staat om gespecialiseerde DR-hardware en -software te elimineren, licentiekosten te verlagen, hersteltijd te verbeteren, hun activiteiten te vereenvoudigen en mogelijk dure hot-standby secundaire sites te elimineren. Het stelt middelgrote bedrijven, die misschien niet het budget of de kennis hebben, in staat om robuuste DR-mogelijkheden te implementeren om hun bedrijf beter te beschermen tegen rampen. 

Geautomatiseerde Zero-Trust security-policies 

Steeds meer organisaties willen een Zero-Trust beveiligingsaanpak toepassen, maar het ontwikkelen van beleid dat zowel efficiënt als effectief is, kan een grote drempel zijn, vooral voor omgevingen die zich uitstrekken over public en private clouds. Aankomende functies in het Nutanix Cloud Platform, als onderdeel van het Flow Security Central SaaS-platform, elimineren deze veelvoorkomende uitdaging door automatisch Flow microsegmentatiebeleid te creëren via een machine learning-gebaseerde planningsengine die het netwerkverkeer van een organisatie analyseert en beveiligingsbeleid aanbeveelt om virtuele machine-workloads te beschermen tegen mogelijke aanvallen. 

Bovendien zal het Nutanix Cloud Platform integratie bieden met Qualys’ oplossing voor vulnerability management detection and response (VMDR) om klanten in staat te stellen hun inspanningen op het gebied van securitypatches te stroomlijnen met op virtuele machines gerichte bedreigingsdetectie en visualisatiemogelijkheden voor kwetsbaarheidsrisico’s. Verbeterde bescherming in Nutanix Files helpt bij het detecteren en voorkomen van meer dan 4000 bekende signatures van ransomware-aanvallen met de mogelijkheid om nieuwe signatures dynamisch te leveren. Ten slotte zijn Nutanix AOS-, AHV- en Files-producten nu goedgekeurd voor de Department of Defense Information Network Approved Products List (APL) na het succesvol voltooien van strenge cyberbeveiligings- en interoperabiliteitstests. 

“AOS 6 levert samen met virtual networking- en beveiligingsinnovaties in het Nutanix Cloud Platform een enterprise-ready, end-to-end platform om elke applicatie, inclusief de meest kritische, on-premises en in de public cloud te draaien”, aldus Eric Sheppard, Research Vice President, IDC Infrastructure Platforms and Technologies Group. “De nieuwe functies komen tegemoet aan veel van de eisen van zakelijke klanten die efficiëntie en betrouwbaarheid willen in alle clouds, om hun behoeften te ondersteunen, nu en in de toekomst.” 

Virtual networking en enterprise-grade DR-functies zijn op dit moment beschikbaar voor klanten; security-verbeteringen zijn momenteel in ontwikkeling. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This