Fortinet en Linksys bundelen krachten voor ontwikkeling van innovatieve zakelijke oplossing voor veilig thuiswerken en hybride werken

21 september 2021

Fortinet en Linksys kondigen de introductie aan van een nieuwe gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor veilig hybride en thuiswerken. Linksys HomeWRK for Business | Secured by Fortinet is de eerste zakelijke oplossing die thuiswerkers veilige netwerkconnectiviteit biedt voor zowel hun zakelijke als privéactiviteiten.

Linksys HomeWRK for Business | Secured by Fortinet gaat om een eenvoudig installeerbare eenheid die is geoptimaliseerd voor bedrijfsapplicaties en samenwerkingstools zoals Zoom. Die nieuwe oplossing is het laatste resultaat van de lange-termijndoelstelling van beide bedrijven om te voorzien in snel presterende verbindingen en IT-beveiliging van grootzakelijke kwaliteit voor het tijdperk van hybride werken. Die oplossing volgt op eerdere investeringen van Fortinet in Linksys en de introductie van Linksys HomeWRK for Education | Secured by Fortinet, dat betrouwbare connectiviteit en beveiliging biedt voor thuiswerkende scholieren en studenten.

Oplossing voor succesvol thuiswerken

IT-afdelingen hebben door de opkomst van thuiswerken en hybride werken grote moeite om werknemers in staat te stellen om doeltreffend te werken vanaf elke locatie en tegelijkertijd hun organisatie te beschermen tegen cyberbedreigingen zoals ransomware en phishing-aanvallen die het op kwetsbare thuisnetwerken hebben gemunt. Volgens recent onderzoek door Sungard Availability Services “heeft slechts een op de vijf bedrijven er volledig vertrouwen in dat de beveiliging van hun infrastructuur ondersteuning kan bieden voor langdurig thuiswerken”.

Cybercriminelen blijven misbruik maken van het uitgebreide aanvalsoppervlak. Volgens het laatste FortiGuard Labs Global Threat Landscape Report lag de gemiddelde wekelijkse ransomware-activiteit in juni 2021 op een tien keer hoger niveau dan een jaar geleden. Daarnaast hebben IT-afdelingen moeite met het vinden van een eenvoudige plug-and-play die thuiswerkers kan verbinden met alle IT-bronnen die zij normaliter op kantoor gebruiken.

Fortinet en Linksys helpen IT-afdelingen van elke omvang om thuiswerkers en hybride werkers te voorzien van cybersecurity van grootzakelijke kwaliteit en krachtig presterende connectiviteit met de introductie van Linksys HomeWRK for Business | Secured by Fortinet. Die oplossing sluit aan op het streven van Fortinet om voor een veiliger internet te zorgen door mensen, apparaten en data overal te beschermen.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet zegt: “Ons doel was tweeledig van aard. Ten eerste wilden we het voor iedereen uiterst eenvoudig maken om een snel en betrouwbaar draadloos thuisnetwerk op te zetten. Ten tweede wilden we IT-afdelingen de mogelijkheid bieden om alle zakelijke aspecten van het draadloze netwerk dat voor thuiswerken wordt gebruikt te beveiligen en beheren, net zoals ze doen met elk ander apparaat dat met het bedrijfsnetwerk is verbonden. De samenwerking tussen Linksys en Fortinet is veel meer dan een simpele OEM-overeenkomst tussen twee partijen. Hiermee ontstaat een compleet nieuwe markt.”

Harry Dewhirst, de CEO van Linksys voegt toe: “Vorig jaar werden bedrijven en hun werknemers met weinig of geen voorbereiding in het tijdperk van thuiswerken gekatapulteerd. Ze hebben gedaan wat ze konden om een werkende oplossing te vinden. Het is duidelijk dat thuiswerken de toekomst van werk vertegenwoordigt. Met Linksys HomeWRK for Business | Secured by Fortinet bieden we bedrijven meer dan een oplossing die voor succesvol thuiswerken zorgt. We stellen hun werknemers ook in staat om veilige verbindingen te maken met alles wat ze voor hun werk nodig hebben, te gedijen in hun thuiswerkomgeving en uiterst productief en efficiënt bezig te zijn.”

Voordelen zoals snelheid, betrouwbaarheid en beveiliging

De oplossing biedt onder meer de volgende voordelen:

  • Snelle, betrouwbare en veilige draadloze mesh-verbindingen: Linksys HomeWRK for Business | Secured by Fortinet maakt gebruik van de laatste Wi-Fi 6 tri-band-technologie en de krachtige Velop Intelligent Mesh-software van Linksys. De oplossing kan thuisgebruikers daarmee met één apparaat aan krachtig presterende en veilige bedrijfs- en privénetwerken helpen. De hardware vereist geen configuratie. Dat betekent dat IT-afdelingen het naar werknemers verzenden, zodat zij de bestaande router voor hun thuisnetwerk kunnen vervangen en zowel zakelijke als privénetwerken kunnen opzetten. Dankzij de uitgebreide dekking van mesh wi-fi profiteren werknemers van snelle en consistente draadloze verbindingen in heel het huis zonder zich zorgen te maken over een zwak signaal of dode punten in het draadloze netwerk.
  • Geoptimaliseerd voor Zoom: Fortinet en Linksys hebben hun krachten gebundeld met Zoom, een leider in videocommunicatie, om thuiswerkers een optimale ervaring te bieden tijdens het videovergaderen, telefoneren via het internet en delen van hun scherm. Quality of service (QoS)-technologie deelt het verkeer voor Zoom en andere zakelijke samenwerkingsapplicaties op prioriteit in en optimaliseert die. Gebruikers kunnen er op die manier op vertrouwen dat hun volgende vergadering, webcast of gesprek of afstand probleemloos verloopt, ook als er tegelijkertijd sprake is van intensief, niet-bedrijfskritisch verkeer als gevolg van gaming of videostreaming.
  • Beveiliging van grootzakelijke kwaliteit: Linksys HomeWRK for Business | Secured by Fortinet is geïntegreerd met brancheleidende security-functionaliteit van Fortinet die bescherming biedt tegen cyberbedreigingen die via thuisnetwerken binnenkomen. De oplossing blokkeert automatisch verdachte malware, weert indringers en filtert schadelijke content uit. Zij geeft blijk van de kracht van security-driven networking door met één apparaat beveiliging naar het thuiswerk te brengen en het netwerk en de beveiliging te convergeren. Dat draagt bij aan een aanzienlijke betere gebruikservaring.
  • Een uiterst eenvoudige installatie: Omdat de oplossing de vorm heeft van een plug-and-play-apparaat, is er geen menselijke tussenkomst door IT-afdelingen op locatie voor de configuratie nodig. De oplossing wordt daarnaast geleverd met een app die gebruikers helpt met het vinden van de ideale positie van nodes in huis.
  • Eenvoudig beheer op afstand: IT-beheerders kunnen de prestaties van alle apparaten die met het bedrijfsnetwerk zijn verbonden in real time monitoren via één portal met een intuïtieve UI. De oplossing biedt daarnaast integratie met de beheersystemen van Fortinet om het beheer voor bestaande klanten van Fortinet verder te stroomlijnen. Werknemers kunnen hun privénetwerk ook beheren via een afzonderlijke console die overzicht en grip biedt op al hun privéapparatuur.
  • Bescherming van de privacy van werknemers: De oplossing beschermt de privacy van thuiswerkers door hen de mogelijkheid te bieden om te werken met uiteenlopende netwerken voor zakelijk en privégebruik. Het zakelijk netwerk wordt daarbij door de IT-afdeling beheerd, terwijl werknemers de volledige eigenaars zijn van het privénetwerk en alle beveiligingsinstellingen beheren. Op die manier profiteren alle leden van het huishouden van snelle en veilige verbindingen voor niet-zakelijke apparatuur zoals tablets en gamingconsoles. En omdat de zakelijk en privénetwerken van elkaar worden gescheiden, heeft de IT-afdeling geen zicht op, of toegang tot de privégegevens van thuiswerkers.
  • In de praktijk bewezen en brancheleidende technologie: Die oplossing combineert beproefde technologie van twee brancheleiders om een antwoord te bieden op enkele van de grootste uitdagingen rond de ondersteuning van thuiswerken en hybride werken. Door het verenigen van de in de praktijk bewezen Wi-Fi 6 mesh-technologie van Linksys en de brancheleidende beveiliging van grootzakelijke kwaliteit van Fortinet binnen één apparaat creëert Linksys HomeWRK for Business | Secured by Fortinet een thuisnetwerkomgeving waarvan het gebruik kan wedijveren met de netwerkervaring op kantoor.
  • Beschikbaarheid en abonnementsmodel: De gezamenlijke oplossing is vanaf het vierde kwartaal van 2021 verkrijgbaar in de Verenigde Staten en vanaf het eerste kwartaal van 2022 wereldwijd beschikbaar. De oplossing kan worden afgenomen op basis van betaalbare ‘hardware-as-a-service’-abonnementen, zodat IT-afdelingen geen aanloopinvesteringen hoeven te doen. Bedrijven kunnen hun thuiswerkers en hybride medewerkers ondersteunen op basis van twee service levels. Dat zijn Standard, dat voorziet in twee nodes met standaard beveiligingsfunctionaliteit van Fortinet, en Advanced, dat voorziet in twee nodes met geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit van Fortinet. Organisaties kunnen ook aanvullende nodes aanschaffen om de dekking uit te breiden. 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This