Barracuda lanceert ‘cloud-native’ security om de implementatie van Secure Access Service Edge (SASE) te versnellen

20 september 2021

Barracuda komt met een ‘cloud-native’ SASE-platform waarmee bedrijven de gegevenstoegang kunnen beheren voor ieder apparaat, ongeacht tijd en plaats. Het platform combineert Secure SD-WAN, Firewall-as-a-Service, Zero Trust Network Access en Secure Web Gateway-technologie van Barracuda, waarmee een volledig geïntegreerd SASE-platform ontstaat. 

 Barracuda CloudGen WAN en Barracuda CloudGen Firewall bieden daarbij belangrijke security- en netwerkfunctionaliteit:

  • Securityservices op de cloudhubs van klanten, maar het is ook mogelijk om deze beveiligingsfuncties op hun on-premises apparatuur te draaien.
  • Een aanzienlijke verbetering van de applicatieprestaties, dankzij dynamische Forward Error Correction (FEC). Daarmee worden de voordelen van SD-WAN uitgebreid naar locaties met slechts één internetverbinding.
  • Flexibele en veilige toegang op afstand, waarbij de latency wordt geminimaliseerd met behulp van point-to-cloud-connectiviteit.
  • Gestroomlijnde implementatie van OT/IoT oplossingen, door middel van schaalbare connectiviteit en kant-en-klare security. Daarbij kan Barracuda Secure Connector nu rechtstreeks verbinding maken met CloudGen Firewall of cloudhub.

Verder integreert Barracuda in dit platform zijn ZTNA-product Barracuda CloudGen Access met Barracuda Content Shield, de via de cloud beveiligde webgateway-oplossing. De integratie van CloudGen Access en Content Shield zorgt voor één gemeenschappelijke identiteit, client en installatie. In zijn Strategic Roadmap to SASE Convergence 2021 zegt Gartner: “Digitalisering, overal werken en cloudgebaseerde computing hebben het via de cloud geleverde SASE-aanbod versneld, zodat er overal en altijd toegang mogelijk is vanaf ieder apparaat. Leiders op het gebied van security- en risicomanagement moeten een migratieplan opstellen van oudere perimeter- en op hardware gebaseerde oplossingen naar een SASE-model.” 

In een recent onafhankelijk onderzoek door Barracuda gaf meer dan 80 procent van de respondenten aan dat ze een SASE-oplossing die ‘native’ op hun Infrastructure-as-a-Service cloudleverancier draait, zouden overwegen, in plaats van een derde partij die daarvoor nog een aparte cloudoplossing nodig heeft. “Nu bedrijven hun informatie naar de public cloud verplaatsen, is het logisch om een ‘cloud-native’ SASE-oplossing te overwegen. Op die manier is er een slechts korte afstand tussen het toegangspunt tot het netwerk en de locatie waar de data zich bevinden. Daarnaast biedt dit de voordelen van de wereldwijde public cloud-architectuur”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. 

Bovendien hebben bedrijven te maken met steeds complexere dreigingen en een tekort aan deskundige personeel om deze uitdagingen op te lossen. Om dit aan te pakken, heeft Barracuda onlangs SKOUT Cybersecurity overgenomen. Daarmee heeft het bedrijf zijn portfolio uitgebreid met een krachtig XDR-platform voor MSP’s dat wordt ondersteund door een 24×7 SOC. Barracuda integreert zijn oplossingen ook met Open XDR-platforms, zoals Stellar Cyber. Naast het uitgebreide aanbod aan professionele services, helpt Barracuda zo het tekort aan deskundig personeel aan te pakken, nu het dreigingslandschap steeds verder groeit en zich ontwikkelt. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This