Nasuni lanceert nieuwe cloudservice voor file synchronisatie

17 september 2021

Nasuni Corporation, een leverancier van cloud file storage, introduceert deze week met Global File Acceleration (GFA) een nieuwe cloudservice die multi-site file synchronisatie tot vijf keer sneller maakt. Ook op het gebied van ransomware recovery worden met GFA slagen gemaakt. Nasuni’s Rapid Ransomware Recovery herstelt maar liefst een miljoen bestanden in minder dan een minuut.

GFA voert een intelligente, bijna realtime analyse uit van het file gebruik en zorgt er middels orchestratie en datapropagatie voor dat gebruikers snel toegang krijgen tot nieuwe data die ze het meeste nodig hebben. “Het was al eenvoudig om onze global fileshares te beheren, en de synchronisatie van bestanden is altijd snel geweest”, aldus Jacco Gunsing, Regional Sales Manager Nederland en België bij Nasuni. “Maar met deze laatste release zijn de prestaties een stuk sneller.”

Rapid Ransomware Recovery

Ransomware richt zich vaak op het belangrijkste bezit – file data. De huidige aanpak van ransomware die zich richt op file servers werkt niet goed. Traditionele oplossingen voor back-up en recovery zijn niet geschikt voor files, omdat het kopiëren van files vanuit een back-up veel te veel tijd in beslag neemt. Nasuni cloud file storage heeft klanten altijd in staat gesteld om files extreem snel te herstellen na een ransomware-aanval. Daardoor zijn bedrijven in staat om miljoenen files te herstellen in een kwestie van enkele minuten. Dit wordt bereikt met Nasuni Continuous File Versioning-technologie, die regelmatig snapshots maakt van elke bestandswijziging en deze opslaat in immutable object storage in de cloud. Nu heeft GFA deze geavanceerde technologie nog verder verbeterd. 

Dataverlies

De nieuwe intelligentielaag die GFA introduceert in Nasuni’s architectuur heeft als bijkomend voordeel dat er nog strakkere Recovery Point Objectives (RPO) kunnen worden ingesteld op nieuwe data. Zo wordt het risico op dataverlies nog verder verminderd. Dit is van cruciaal belang om snel te kunnen herstellen van ransomware en andere storingen, met zo min mogelijk verlies van productiviteit.

Op deze manier wordt het herstellen van bestanden dankzij Nasuni’s Rapid Ransomware Recovery niets meer dan het terugdraaien van de klok naar het moment voordat de aanval plaatsvond. Klanten beschikken over de flexibiliteit om volledige volumes en mappen te herstellen, of juist individuele bestanden voor specifieke gebruikers te herstellen, met recovery points die niet ouder zijn dan 1 minuut voor een aanval.

Losgeld

In een recent onderzoek onder Nasuni-klanten gaven degenen die waren getroffen door ransomware aan dat ze nog nooit losgeld hebben betaald om hun bestanden terug te krijgen. En meer dan een derde van de getroffen klanten hadden hun bestanden in minder dan een uur terug, wat inhield dat de aanval werd gestopt en dat vervolgens de aangetaste bestanden werden geïdentificeerd en hersteld. 

“De Rapid Ransomware Recovery die Nasuni biedt voor file servers is ongeëvenaard in de markt van storage en back-up”, aldus Jacco Gunsing. “En met de snelle prestaties van Nasuni’s Global File Acceleration is dat gat alleen maar groter geworden. Hiermee hebben bedrijven nog maar één oplossing nodig voor file protection, primary file storage en multi-site file sharing, wat zorgt voor aanzienlijk lagere kosten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This