Rockwell Automation voltooit overname van Plex Systems

8 september 2021

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders op het gebied van industriële automatisering en digitale transformatie, heeft de overname van Plex Systems, een platform voor industriële cloudsoftware, afgerond. Plex biedt het enige single-instance, multi-tenant SaaS-productieplatform op de markt dat toegang geeft tot geavanceerde systemen voor planning, productie, kwaliteitsmanagement en supply chain management.

Plex heeft meer dan 700 klanten en via het platform worden meer dan 8 miljard transacties per dag uitgevoerd. De activiteiten van Plex worden onderdeel van de business unit Software and Control van Rockwell Automation, dat hard- en software voor het ontwerp, het beheer van bedrijfsprocessen en voor het onderhoud van geautomatiseerde productie- en managementsystemen op de markt brengt.

“De overname van Plex Systems komt op een goed moment aangezien steeds meer klanten hun industriële applicaties naar de cloud verplaatsen”, licht Blake Moret toe. “De toepassingen van Plex zullen op basis van de branche-expertise van Rockwell Automation verder worden uitgebreid en aangevuld met mogelijkheden om realtime data om te zetten in bruikbare inzichten. Daardoor kunnen we onze klanten beter van dienst zijn met cloudoplossingen die men eenvoudig kan implementeren, gebruiken en onderhouden.”

‘’De toonaangevende positie van Rockwell Automation op het gebied van industriële en digitale transformatie in combinatie met de geografische en industriële schaal waarop Rockwell opereert, is een ideale toevoeging voor onze klanten, partners en werknemers”, vindt Bill Berutti, CEO van Plex Systems. “We willen ons Plex Smart Manufacturing Platform graag integreren met de FactoryTalk-suite van Rockwell. Op deze manier kunnen we de activiteiten van onze klanten optimaliseren en smart manufacturing faciliteren.”

Plex biedt een enorme meerwaarde voor klanten in grootschalige, repetitieve en discrete productiesectoren zoals de automotive sector, de metaalproductie, de elektronica-industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de ruimtevaart. Samen met de geavanceerde onderhouds- en beheermogelijkheden in de cloud, die Rockwell Automation dankzij de eerdere overname van Fiix kan leveren, is het totale aanbod ideaal voor klanten in sectoren zoals life sciences en verpakte consumentengoederen die zich focussen op het voldoen aan wettelijke eisen en het inspelen op de wensen van de consument met betrekking tot  productkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.”Bij HI-LEX is het onze visie om een ​​fabrikant van wereldklasse te zijn door hoogwaardige, kosteneffectieve producten tijdig op wereldwijde schaal aan onze klanten te leveren”, aldus Dr. Brad Semp, Chief Operating Officer van HI- LEX, een toonaangevende, wereldwijde autoleverancier, die klant is van zowel Plex Systems als Rockwell Automation. “Het is interessant om te zien, dat deze twee toonaangevende leveranciers nu samen kunnen werken om onze digitale transformatie te versnellen en onze visie te realiseren.”

‘’We zien de adoptie van cloudoplossingen in de industrie versnellen”, zegt Blake Moret, CEO van Rockwell Automation, “maar veel bedrijven vinden het lastig om te bepalen wat de beste manier is om deze oplossingen in hun bedrijfsprocessen te integreren en zo het maximale voordeel te behalen en risico’s te minimaliseren”, zegt Kevin Prouty, Group Vice-President, Energy and Manufacturing Insights bij IDC. “De overname van Plex Systems past in de strategie van Rockwell Automation om fabrikanten tegemoet te komen en systemen te implementeren die men kan configureren om aan specifieke behoeften te voldoen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This