Rackspace Technology vereenvoudigt multicloudbeveiliging voor de toekomst met Rackspace Elastic Engineering for Security

26 augustus 2021

Rackspace Technology lanceert vandaag Rackspace Elastic Engineering for Security. Dit baanbrekende beveiligingsaanbod transformeert cloudbeveiliging doordat klanten de beschikking krijgen over een pod van experts die optreedt als een verlengstuk van interne teams om complexe uitdagingen in IT-beveiliging en compliance aan te gaan. Rackspace Technology is de enige leverancier in de sector die het afnemen van beveiligingsexpertise en -technologie op een ‘cloud-achtige’ manier mogelijk maakt.

“Het is nu meer dan ooit van cruciaal belang voor organisaties om snel te evolueren en hun IT-beveiligingscapaciteiten efficiënt in te zetten”, zegt Bert Stam, general manager Northern Europe bij Rackspace Technology. “Bedrijven die met meerdere beveiligingsleveranciers en partners werken, worden geconfronteerd met een groeiende kloof tussen IT-beheer en bedrijfsvoering. Rackspace Elastic Engineering for Security geeft onze klanten toegang tot een toegewijde partner die diepgaand begrip heeft van hun omgevingen en die de expertise heeft voor het beheren van de integrale levenscyclus van beveiliging.”

Rackspace Elastic Engineering for Security omvat beveiligingsexpertise op het gebied van cloudmigratie, het beveiligen van apps en gegevens in de cloud, evenals doorlopende beheer- en ondersteuningsdiensten. Door het voortdurend veranderende beveiligingslandschap en de grote verscheidenheid aan bedreigingen hebben bedrijven moderne beveiligingsdiensten nodig die zijn afgestemd op flexibele, cloud-first gebruiksmodellen.

Het portfolio van Rackspace Elastic Engineering for Security bestaat onder meer uit de volgende diensten en oplossingen:

  • Gespecialiseerde & gepersonaliseerde pods: Elke klant krijgt de beschikking over een gespecialiseerde beveiligingspod die bestaat uit een engagement manager, een podleider en hoofdarchitect, een security engineer en compliance-expert, met toegang tot extra beveiligingsarchitecten, -analisten en penetratietesters die de teams van klanten terzijde staan.
  • Beveiligingsarchitectuur en -engineering: Rackspace Technology-beveiligingspods kunnen de complexiteit van het ontwerpen en bouwen van architecturen voor cloudbeveiliging verlichten door een verregaande verdedigingsarchitectuur te ontwerpen, te bouwen en volledig te beheren voor uniforme bescherming in multicloudomgevingen, waaronder AWS, Azure, VMware, en Rackspace Technology-omgevingen.
  • Compliance beheer & support: Beveilgingspods helpen klanten ook bij het definiëren, beheren en valideren van governance, risk, en compliance (GRC) door middel van adviserende scans en beoordelingen voor nalevingsmandaten om de aanpak van beveiliging te moderniseren en tegelijkertijd compliant te blijven.
  • Beheer van bedreigingen en kwetsbaarheden: De beveiligingspods van Rackspace Technology- beoordelen klantomgevingen proactief en brengen zodoende kwetsbaarheden, cloudconfiguraties en beleidsregels aan het licht die niet overeenkomen met benchmarks en best practices in de branche. Zij helpen vervolgens bij het prioriteren en oplossen hiervan.
  • Geavanceerde monitoring & oplossing voor beveiliging: Rackspace Technology biedt 24x7x365 operationele ondersteuning, monitoring van beveiliging, ondersteuning van incidenten met beveiligingsautomatisering en vooraf gedefinieerde runbooks, en een helpdesk voor beveiliging.

De wereldwijde beveiligingsexperts van Rackspace Technology beschikken over meer dan 800 beveiligingscertificeringen, waaronder meer dan 100 cloudbeveiligingscertificaten van AWS, Microsoft Azure en andere cloudproviders, evenals Global Information Assurance Certifications (GIAC’s) in Cyber Defense, Digital Forensics & Incident Response en Penetration Testing.

Rackspace Elastic Engineering for Security is beschikbaar op alle Rackspace Technology-platforms, evenals bij AWS, Microsoft Azure, VMware en Microsoft Hyper-V.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This