Celonis benoemt professor Wil van der Aalst tot Chief Scientist

24 augustus 2021

Celonis stelt professor Wil van der Aalst, ook wel bekend als The Godfather of Process Mining, aan als Chief Scientist. Professor van der Aalst zal Celonis ondersteunen bij het versnellen van hun leiderschap op het gebied van process mining en execution management. Hij werkt daarbij nauw samen met de product- en engineeringorganisatie van Celonis, en de Celonis Academic Alliance, om process mining-innovaties in zowel de commerciële als academische sectoren te bevorderen.

Professor van der Aalst was eerder al actief als onafhankelijk Chief Scientific Advisor van Celonis. Met zijn benoeming tot Chief Scientist zal Van der Aalst exclusief met Celonis werken en afstand doen van adviesraden bij andere technologieleveranciers.

The Godfather of Process Mining

Wil van der Aalst wordt geroemd als een van de grondleggers van process mining. Ook is hij een van de eersten die de term process mining op bedrijfs- en academisch niveau gebruikte. Mede daarom wordt hij gezien als een toonaangevend expert op het gebied van process mining, business process management, workflow management, simulatie, concurrency en procesmodellering. Daarnaast is hij de auteur van het boek ‘Process Mining: Data Science in Action’.

“Mijn werk met Celonis in de afgelopen 10 jaar als pioniers in het process mining-landschap, is een ongelooflijk lonende ervaring. Samen hebben we process mining helpen uitgroeien tot een van de belangrijkste technologische fundamenten in het bedrijfsleven”, licht professor van der Aalst toe. “Ik geloof dat Celonis het potentieel heeft om wereldwijde processen, in zowel het bedrijfsleven als de samenleving, volledig te ontsluiten. Daarom kan ik niet wachten om te beginnen.”

Toponderzoeker en innovator

Martin Klenk, CTO en mede-oprichter van Celonis, is enorm trots op de aanstelling. “Professor Wil van der Aalst is de onbetwiste academische toponderzoeker én innovator in de business process management en process mining-industrie. Ik spreek namens onze klanten, partners, het leiderschapsteam en alle 1.400 medewerkers van Celonis dat we vereerd zijn Wil te verwelkomen als Chief Scientist. Gezamenlijk zullen we de beste academische inzichten en commerciële innovatie combineren om een nieuw niveau te bereiken in de manier waarop de wereld werkt.”

Professor van der Aalst is daarnaast onder andere actief als hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), RWTH Aachen University en de Queensland University of Technology (QUT) in Brisbane. Ook is hij parttime verbonden aan het Fraunhofer-Institut für Angewandte Informationstechnik (FIT), is hij lid van de Raad van Bestuur van Tilburg University en leidt hij de Process and Data Science (PADS)-groep.

Van der Aalst wordt beschouwd als een van de meest geciteerde computerwetenschappers ter wereld (top 15 wereldwijd volgens Guide2Research). Hij heeft meer dan 250 artikelen, 22 boeken (als auteur of redacteur), 550 gerefereerde conferentie-/workshoppublicaties en 80 boekhoofdstukken gepubliceerd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This