Whitesky.cloud verwelkomt Samuel Maeseele als nieuwe Channel Sales Manager voor België

9 augustus 2021

Het Belgische Whitesky.cloud, het merk van de in Lochristi gevestigde cloud as-a-service aanbieder GIG.Tech dat een Europese white label cloud computing oplossing aanbiedt voor integratoren, telecom en serviceproviders maakt vandaag de aanstelling van Samuel Maeseele als nieuwe Channel Sales Manager voor België bekend. Met deze aanwerving wil Whitesky.cloud de relaties met de verschillende sales kanalen verduurzamen, en zo op termijn uitgroeien tot dé referentie voor white labeled cloud-as-a-service in België.

Samuel Maeseele is een ervaren Account Manager met  meer dan tien jaar opgebouwde expertise in de telecom-industrie bij onder andere Proximus, Destiny en Orange. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de uitbouw van de verkoopkanalen van Whitesky.cloud in België, en het vormgeven van de channel programma’s. 

“Whitesky.cloud is uniek op de markt en heeft een groot groeipotentieel, zowel in België als in Europa. Dankzij het gebruik van de softwarestack van het Belgische GIG.Tech,is er geen vendor lock-in en worden data lokaal in België opgeslagen. Klanten kiezen zelf uit één van onze locaties en hebben de volledige controle over hun data. Ze kunnen bovendien snel, onder eigen naam en zonder voorafgaande investeringen in hardware en software, met hun eigen cloudomgeving aan de slag. Het aanbod laat integratoren, telecom en service providers tevens toe om hun marktpositie zowel op financieel als strategisch vlak te versterken. Komende uit de sector sprak mij dat natuurlijk meteen aan. ik heb zelf ondervonden hoe telecom en service providers in de huidige cloudmarkt het risico lopen om de controle over hun eindklanten te verliezen aan de dominante spelers. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met de partners en het versterken van het sales kanaal voor Whitesky.cloud in België”, zegt Samuel. 

Cloud democratiseren

Deze aanwerving kadert binnen de ambitie van Whitesky.cloud om op termijn uit te groeien tot dé referentie voor white labeled cloud-as-a-service in Europa. Terwijl de wereldwijde cloudmarkt nog altijd gedomineerd wordt door de grote spelers, wil Whitesky.cloud cloud computing beschikbaar maken voor iedereen. De oplossing stelt klanten in staat om laagdrempelig hun cloudomgeving volledig onder eigen naam publiek te maken en in te richten zoals ze het zelf willen. 

“Ik ben verheugd dat we Samuel aan boord hebben kunnen halen om ons aanbod verder op de markt te brengen. Hij zal onze klanten mee ondersteunen om eenvoudig en snel als het ware zelf Virtual Cloud Operator (VCO)  te worden. Dankzij zijn expertise zal onze relatie met de partners enkel sterker worden”, besluit Jeroen Van Langenhove, Managing Director Whitesky.cloud België.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This