Chemische bedrijven zijn succesvol dankzij combinatie van Seeq en AWS

27 juli 2021

Seeq Corporation, de aanbieder van geavanceerde analysesoftware voor de procesindustrie en Industrial Internet of Things (IIoT) projecten, heeft vandaag overeenkomsten aangekondigd met twee van ‘s werelds belangrijkste chemische bedrijven: Covestro en allnex. Deze bedrijven hebben Seeq on Amazon Web Services (AWS) gekozen als hun primairen bedrijfsoplossing. Werknemers van de bedrijven kunnen hierdoor nu zowel de productie als de bedrijfsresultaten verder verbeteren.

Seeq stelt engineers en wetenschappers in procesproductieorganisaties in staat om snel data te analyseren, voorspellingen te doen, onderling samen te werken en inzichten te delen om de productieresultaten verder te verbeteren.

Deze aankondiging volgt op een toch al indrukwekkende start van 2021 voor Seeq. Eerder dit jaar maakte Seeq een Series C-financieringsronde van $ 50 miljoen onder leiding van Insight Partners bekend. Ook werd het bedrijf erkend met Frost & Sullivan’s 2021 North American Technology Innovation Leadership Award voor Seeq Data Lab en werd Seeq bovendien opgenomen in Inc. Magazine’s lijst van beste werkplekken voor 2021.

“Analytics-software voor de procesindustrie is een gebied dat al heel lang wacht op ingrijpende innovaties”, zegt Megan Buntain, Director of Cloud Partnerships bij Seeq. “Door Seeq on AWS te kiezen om innovaties in big data, machine learning en digitale technologie breed binnen hun organisatie beschikbaar te maken, kunnen bedrijven in de chemische industrie gemakkelijk toegang krijgen tot nieuwe mogelijkheden om hun productie en hun zakelijke resultaten verder te verbeteren.”

Covestro is een van de grootste aanbieders van polymeren ter wereld. Het concern kent een jaarlijkse omzet van meer dan 10 miljard euro en beschikt wereldwijd over meer dan 30 fabrieken. Als onderdeel van haar inspanningen om een ​​digitale leider in de chemische industrie te worden, zet Covestro nu Seeq wereldwijd in om werknemers te voorzien van geavanceerde analytische tools die zij in hun dagelijks contact met klanten direct kunnen toepassen. Door te kiezen voor AWS en een cloud first-strategie levert Covestro productiegegevens aan zowel hun materiedeskundigen als datascience-teams om cruciale zakelijke problemen op te lossen door middel van realtime samenwerking.

Om te demonstreren hoe Seeq Covestro al heeft geholpen bij onder andere het optimaliseren van hun operationele processen en het voorspellen van toekomstige prestaties presenteerde Covestro de resultaten die het concern heeft bereikt met de oplossingen van Seeq onlangs tijdens de virtuele AWS Industrial Web Day op 21 juli 2021.

“Seeq is onze primaire tool voor selfservice-analyse in het Covestro Monitoring Platform”, zegt Bram Bamps, Data Analytics Expert bij Covestro. “Met weinig tot geen voorkennis van geavanceerde datascripting kunnen onze experts Seeq gemakkelijk gebruiken om datagestuurde modellen te creëren die processen voorspellen, zelfs als die gekenmerkt worden voor een hoge variabiliteit, en met hogere succespercentages dan we hebben gezien met conventionele tools. Ze kunnen eenvoudig inzichten uit deze modellen delen met collega’s en analyses op efficiënte wijze breed beschikbaar maken door gebruik te maken van de relatie van Seeq met AWS.”

Sinds het einde van de 19e eeuw is allnex een leider op het gebied van industriële coatingharsen. Inmiddels beschikt het concern over 33 productiefaciliteiten over de hele wereld. Als onderdeel van zijn digitale transformatie heeft allnex een Seeq-implementatie op AWS geselecteerd om ongelijksoortige gegevensbronnen met elkaar te verbinden om een ​​eenduidig beeld van procesproductiegegevens te kunnen bieden. De combinatie van Seeq en AWS koppelt een veilig cloud services-platform aan innovatie door middel van geavanceerde analyses. Met behulp van Seeq en AWS kunnen gebruikers bij allnex nu op een veilige manier toegang verkrijgen tot procesautomatiseringsgegevens in de hele organisatie en kunnen zij ook context aan deze data geven. Door te kiezen voor Seeq on AWS kan deze aanpak heel eenvoudig worden geschaald om aan toekomstige zakelijke behoeften te voldoen.

Seeq-licenties kunnen ook worden aangeschaft via de AWS Marketplace. Dit vereenvoudigt het inkoopproces en biedt incentives voor zakelijke klanten via het AWS Enterprise Discount Program. Bovendien worden alle partijen die via deze marketplace oplossingen aanbieden door AWS geverifieerd als ‘ready-to-run’ op AWS. Deze check versnelt het aankoopproces aanzienlijk. Het levert een gestroomlijnde benadering van technologie-implementaties op die bedrijven die Seeq gebruiken in staat stelt om snel en eenvoudig over de voordelen van geavanceerde analyses te beschikken.

Seeq is sinds 2019 een AWS Industrial Software Competency-partner en is beschikbaar in de AWS Marketplace. De aanduiding van AWS Industrial Software Competency-partner is een erkenning voor Seeq’s technische vaardigheden en bewezen succes bij het ontwikkelen van oplossingen voor productie en operations.

“Seeq en AWS zijn twee oplossingen die complementair zijn voor de chemische industrie die zich steeds verder ontwikkelt”, zegt Sanat Joshi, General Manager, Global Automotive and Manufacturing Industries bij AWS. “Door een eenvoudige, flexibele implementatie met behulp van AWS kunnen chemische bedrijven Seeq gebruiken om voorheen gescheiden datasilo’s met elkaar te integreren en gebruik te maken van geavanceerde AWS-dataservices en -tools om cruciale inzichten uit procesproductiegegevens te halen.”

Naast AWS-dataservices maakt Seeq verbinding met een uitgebreide set dataopslagplatforms van leveranciers, waaronder OSIsoft, Siemens, GE, Honeywell, Inductive Automation, AVEVA, AspenTech, Yokogawa, InfluxDB, Snowflake en andere aanbieders. Seeq is beschikbaar via een wereldwijd partnernetwerk van systeemintegrators, dat naast de directe verkooporganisatie in Noord-Amerika en Europa ook training en wederverkoopondersteuning biedt voor Seeq in meer dan 40 landen.

Seeq heeft chemieconcerns Covestro en allnex geholpen om veel sneller inzicht te verkrijgen in hun business-operatie dankzij geavanceerde analytische oplossingen die geleverd worden via Amazon Web Services.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This