Infor verkoopt EAM-activiteiten aan Hexagon

7 juli 2021

Infor maakte gisteren de verkoop bekend van de EAM-activiteiten (Enterprise Asset Management) aan Hexagon AB. Hexagon is een speler in digitale implementatie-oplossingen. Bij de verkoop gaat een bedrag van ongeveer 2,3 miljard euro gemoeid dat bestaat uit contanten en aandelen. Daarnaast vormen beide organisaties een strategische relatie om gezamenlijke klanten beter van dienst te zijn. Beide bedrijven blijven afzonderlijk opereren tot de transactie is afgerond. Dit is afhankelijk van de goedkeuring door regelgevende instanties.

Als gevolg van de transactie neemt Koch ook een belang in Hexagon. De belangrijkste aandeelhouder van Hexagon, MSAB, draagt Brett Watson, President van Koch Equity Development, voor aan het benoemingscomité van Hexagon voor een benoeming in de Raad van Bestuur. Dit gebeurt na de afronding van de transactie. 

Nu de EAM-markt evolueert van traditioneel asset management naar Asset Performance Management (APM) hebben klanten behoefte aan veelzijdige oplossingen om de volledige levenscyclus van hun assets te beheren. Van de ontwerp- en bouwfase tot de exploitatiefase. 

De afstoting en de strategische relatie stelt Infor in staat om:

  • toonaangevende EAM-technologie te combineren met Hexagon’s digitale implementatie-oplossingen. Hieronder vallen sensor-, software- en autonome technologieën die een beter resultaat voor klanten realiseren.
  • zich verder te richten op de strategie om branchespecifieke cloud ERP (Enterprise Resource Planning) suites (CloudSuites) te leveren waarmee klanten duurzaam operationeel voordeel hebben en een langetermijnvisie op de markt te behouden. 

Verschillende Koch-bedrijven zijn al gewaardeerde klanten van de Infor EAM-oplossing en Hexagon’s enterprise project performance en industriële facilitaire oplossingen. Koch en Hexagon hebben een memorandum van overeenstemming getekend om additionele waarde te creëren in de levenscyclus van de productiemiddelen van Koch-bedrijven. Dit is om het gebruik van Infor EAM en de oplossingen van Hexagon verder uit te breiden, van het eerste ontwerp tot de dagelijkse werkzaamheden.

“Dit is een win-winsituatie voor klanten en medewerkers van Infor en Hexagon. Het stelt Infor in staat om nog meer innovatieve, branchespecifieke oplossingen te bieden die de grootste zakelijke uitdagingen van onze klanten helpen aan te gaan”, aldus Kevin Samuelson, CEO van Infor. “Daarnaast werken we samen met een bedrijf dat zich in een unieke positie bevindt om verdere digitale transformatie voor Infor EAM-klanten te stimuleren. Dit door de integratie van de mogelijkheden voor asset management van Infor EAM met de oplossingen en platforms voor digitale implementaties van Hexagon.”

EAM-oplossingen vormen de basis voor digitale innovatie in asset-intensieve sectoren. Hier bieden digitale implementaties, of digital operational twins, volledig inzicht in steeds veranderende situaties. Organisaties in sectoren als onder meer productie, energie, faciliteiten, transport gebruiken Infor EAM om hun assets te bewaken, te volgen en er de meeste waarde uit te halen. Daarnaast worden risico’s in verband met operationele downtime en onnodige, ongeplande kosten beperkt. 

“We integreren ingebouwde, branchespecifieke mogelijkheden voor asset management van Infor EAM met onze oplossingen en platforms voor digitale implementaties om de prestaties van kapitaalgoederen te verbeteren op manieren die verder gaan dan wat EAM op zichzelf kan bereiken. Voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van voorspellend onderhoud, het verminderen van het energieverbruik en het ondersteunen van andere duurzaamheidsinitiatieven”, vertelt Ola Rollén, President en CEO van Hexagon, “Infor EAM-klanten en -partners kunnen een soepele transitie verwachten met een aanzienlijke synergie die leidt tot snellere groei en meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor de uitbreiding naar nieuwe sectoren en markten waar we nu nog niet zitten zoals Azië-Pacific.”

De meer dan 500 werknemers van Infor’s EAM-divisie gaan opereren als onderdeel van Hexagon’s Industrial Enterprise Solutions-segment en bedienen alle Hexagon-organisaties die zich richten op asset-intensieve ecosystemen. Deze organisaties omvatten industrieën zoals productie, industriële faciliteiten, mijnen, agri, autonome mobiliteit, gebouwen, infrastructuur, steden en naties, en defensie. Infor begint de consultatieprocessen met werknemers en hun vertegenwoordigers over de transactie in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This