HMD Global sluit partnership met Nokia en CGI en versterkt services voor zakelijke IoT-markt

15 juni 2021

HMD Global, home of Nokia phones, kondigt twee strategische partnerships aan die de groei en ontwikkeling van het Internet of Things-aanbod ondersteunen. Het bedrijf gaat samenwerken met het gerenommeerde Finse telecominfrastructuurbedrijf Nokia en het internationale IT-adviesbureau CGI. De partnerships onderstrepen HMD Globals toewijding aan de zakelijke markt en het leveren van wereldwijde 5G-connectiviteit, beveiliging en innovatie.

“Via onze zakelijke klanten zagen we een snel toenemende vraag naar 5G-geschikte IoT en wereldwijde connectiviteitsoplossingen. Door de samenwerking met twee wereldleiders, Nokia en CGI, kunnen we nog meer innovatieve en veilige oplossingen op de markt brengen en ondernemingen in staat stellen hun zakelijke doelen te bereiken”, zegt Stefan De Clerck, General Manager HMD Global Benelux en Frankrijk. 

Toekomstbestendige connectiviteit

Als onderdeel van de samenwerking met Nokia worden de zakelijke connectiviteitsoplossingen van HMD Global nu ondersteund door de gerenommeerde Nokia WING-technologie (Worldwide IoT Network Grid). Nokia WING is een geavanceerde beheerde connectiviteitsservice waarmee operatoren en mobile virtual network operators (MVNO’s) hun zakelijke klanten kunnen ondersteunen met IoT-connectiviteit en -beheer op wereldwijde schaal die alle netwerken en gebruikssituaties dekt.

Nokia’s technologische expertise op het gebied van wereldwijde IoT-connectiviteit en 5G-infrastructuur biedt bedrijven een vertrouwde en toekomstbestendige technologische ruggengraat voor hun IoT-gebruiksscenario’s naarmate ze groeien en schalen.

Intuïtief IoT-beheer

Met HMD Connect Pro kunnen bedrijven van elke omvang tot tienduizenden aangesloten apparaten beheren via een gebruiksvriendelijke beheerportal. Dit geeft bedrijven realtime inzicht in de status van alle verbonden apparaten en IoT-assets, beheer van de levenscycli van simkaarten en handvatten voor security. 

HMD Global en Nokia’s gedeelde streven naar ononderbroken connectiviteit en grenzeloos vereenvoudigd beheer, stelt klanten in staat een concurrentievoordeel te behalen, productiviteit te verhogen, veilig te blijven en hun IoT-ambities te verwezenlijken.

Technologische expertise

CGI gaat het enterprise-aanbod van HMD Global, waaronder HMD Connect Pro, HMD Enable Pro en smartphone hardware, aanbieden als onderdeel van CGI’s end-to-end services portfolio aan haar klanten. CGI ondersteunt ondernemingen in hun digitale transformatie en biedt klanten diepgaande inzichten in systeemintegratie en -ondersteuning, samen met data-analyse en cloudtechnologie. De samenwerking integreert tevens de innovatieve oplossingen van CGI in het bestaande portfolio van bedrijfsproducten van HMD Global om de beveiliging, efficiëntie en technologische interoperabiliteit te bieden die door ondernemingen wordt gevraagd.

“Samen met HMD Global bieden we een superieure wereldwijde IoT-netwerkaanwezigheid voor een optimale klantenondersteuning”, zegt Ankur Bhan, Head of Network Function as a Service bij Nokia. “De HMD Pro-service maakt gebruik van een steeds groter wordend connectiviteits-ecosysteem. Nokia WING biedt een grenzeloze verbonden wereld voor IoT, waardoor de complexiteit voor ondernemingen wordt verminderd en ze het hoogste niveau van controle over hun bedrijfsmiddelen krijgen, waar ze ook zijn.”

“Geavanceerde analyses en kunstmatige intelligentie zijn een belangrijke aanjager van de bedrijfsstrategieën van ondernemingen geworden”, zegt Markus Olenius, Vice-President, Advanced Analytics Solutions bij CGI Finland. “We hebben de groei van HMD Global en de positieve klantervaring van Nokia-telefoongebruikers ondersteund door middel van analyses. Door het partnership blijven we hun integratieprojecten end-to-end ondersteunen – inclusief on-premise en cloudtechnologieën, applicatie-ontwikkeling, data-analyse en beveiligingsdiensten – waarvan alle klanten van HMD Global verder gaan profiteren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This