Equinix en GIC voegen $ 3,9 miljard toe aan uitbreiding xScale datacenterprogramma

15 juni 2021

Equinix kondigt aan dat het overeenkomsten heeft gesloten voor bijkomende joint ventures met staatsfonds GIC uit Singapore. Wanneer de overeenkomsten uit dit samenwerkingsverband gesloten en uitgebouwd zijn, brengt dit het xScale-datacenterportfolio op een totale investering van meer dan $ 6,9 miljard, verspreid over 32 vestigingen wereldwijd.

xScale-datacenters vormen een aanvulling op het wereldwijde platform van Equinix dat meer dan 220 International Business Exchange™ (IBX®)-datacenters omvat. Deze xScale-datacenters voorzien in de unieke behoefte aan core workloads van een specifieke groep hyperscale-bedrijven, waaronder ‘s werelds grootste cloud service providers. Na het sluiten van de deal en de opbouw zal het xScale-datacenterportfolio drie regio’s omvatten:

  • Europa: Dublin (drie xScale-datacenters), Frankfurt (vijf xScale-datacenters), Helsinki (één xScale-datacenter), Londen (twee xScale-datacenters), Madrid (twee xScale-datacenters), Milaan (één xScale-datacenter), Parijs (vier xScale-datacenters) en Warschau (één xScale-datacenter) 
  • Azië-Pacific: Osaka (drie xScale-datacenters) en Tokio (drie xScale-datacenters) 
  • Amerika: Mexico City (één xScale-datacenter) en São Paulo (drie xScale-datacenters) 
  • Naar verwachting worden er in de toekomst nog drie extra vestingen toegevoegd.

Charles Meyers, CEO van Equinix: “Al jaren werken ‘s werelds grootste leveranciers van clouddiensten, waaronder Alibaba Cloud, Amazon Web Services, Google Cloud, IBM Cloud, Microsoft Azure en Oracle Cloud Infrastructure, samen met Equinix om gebruik te maken van ons wereldwijde platform van meer dan 220 datacenters om direct verbinding te maken met hun strategische bedrijfspartners en klanten. Met ons xScale-programma kunnen deze hyperscalers blijven groeien bij Equinix terwijl ze in de nabijheid zijn van een ecosysteem van 10.000 klanten. De joint venture-regeling van xScale maakt het mogelijk om deze grote implementaties te structureren in een off-balance sheet model. Dit model is er op gericht om kapitaal te behouden voor investeringen in onze traditionele retaildatacenters en digitale infrastructuurbusiness terwijl we onze strategische en financiële flexibiliteit behouden.”

Key facts

  • Het xScale-portfolio van 32 vestigingen zal naar verwachting meer dan 600 megawatt (MW) aan stroomcapaciteit bieden wanneer het volledig is uitgebouwd. 
  • Met xScale-datacenters kunnen hyperscale bedrijven core-implementaties toevoegen aan hun bestaande access point-footprints bij Equinix, waardoor ze kunnen groeien op het platform dat toegang geeft tot 63 wereldwijde metro’s en directe interconnectie kan bieden – binnen een reeks rijke ecosystemen – aan hun klanten en strategische zakenpartners. 
  • Platform Equinix beschikt over meer dan 40% van de private on-ramps naar de top van wereldwijde cloud service providers – meer dan enige andere provider. Naarmate hyperscale bedrijven hun activiteiten bij Equinix opschalen, profiteert het ecosysteem van bijna 10.000 ondernemingen en andere bedrijven die momenteel bij Equinix actief zijn van de toegenomen mogelijkheden om rechtstreeks verbinding te maken met en te opereren in de nabijheid van de grootste wereldwijde cloudoperators. 
  • Equinix is een leider op het gebied van duurzaamheid van datacenters en vergroent de supply chain van zijn klanten. De langetermijndoelstelling van Equinix om 100% schone en hernieuwbare energie te gebruiken voor zijn wereldwijde platform heeft geresulteerd in een aanzienlijke toename van het aandeel hernieuwbare energie wereldwijd. Equinix is vorderingen blijven maken in de manier waarop het zijn datacenters ontwerpt, bouwt en exploiteert met hoge energie-efficiëntienormen, en alle xScale-datacenters zullen LEED-gecertificeerd zijn (of een regionale gelijkwaardige certificering). 
  • De joint venture-projecten in de aankondiging van vandaag zullen naar verwachting in de loop van 2021 in verschillende golven worden voltooid, afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties en andere afsluitvoorwaarden. 
  • Volgens de voorwaarden van de joint venture-overeenkomsten zal GIC een aandelenbelang van 80% in de toekomstige joint ventures bezitten en Equinix de resterende 20%. 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This