Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten om organisaties wereldwijd van connectiviteitsoplossingen te voorzien

8 juni 2021

Colt Technology Services kondigt de samenwerking aan met NorthC, de grootste onafhankelijke regionale datacenteraanbieder van Nederland. Dankzij de samenwerking profiteren klanten van beide organisaties van rechtstreekse toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en alle oplossingen van Colt, zoals de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van zijn On Demand-aanbod.

Deze samenwerking biedt daarnaast ondersteuning voor klanten van NorthC die hun infrastructuur rechtstreeks hebben verbonden met het netwerk van tien Nederlandse datacenters van NorthC. Daarmee beschikken ze over snelle en flexibele verbindingen met belangrijke cloudproviders ter ondersteuning van hun hybride en multi-cloudomgevingen. Ze kunnen hun activiteiten hosten in de datacenters van NorthC en profiteren van verbindingen met het Colt IQ Network

Colt blijft investeren in het vergroten van de wereldwijde reikwijdte van zijn IQ Network. Dit netwerk omspant momenteel ruim 29.000 gebouwen en meer dan 900 datacenters. Dankzij de toevoeging van de bestaande verbindingen van NorthC kunnen zowel lokaal als internationaal actieve bedrijven hun digitale transformatie bespoedigen.

Flexibele on-demand connectiviteit

Keri Gilder, CEO van Colt: “Het doet ons een genoegen om samen met NorthC bedrijven in alle delen van de wereld toegang te bieden tot de cloud op basis van flexibele on-demand connectiviteit met hoge bandbreedte en de toevoeging van veerkrachtige netwerktrajecten in deze cruciale markt. Bij Colt willen we de sterke punten die deel uitmaken van ons DNA inzetten voor de ontwikkeling van een omgeving die bijdraagt aan voortdurende transformatie en daarmee bedrijven in een optimale positie brengen om te anticiperen op moderne zakelijke vraagstukken. Deze samenwerking vormt de neerslag van dit streven.” 

Alexandra Schless, CEO van NorthC: “Onze samenwerking met Colt is belangrijk voor zowel NorthC als onze klanten. Hiermee kunnen we verdere ondersteuning bieden voor hun digitale transformatie in de steeds dynamischere digitale economie. We geloven in langetermijn-relaties en hechten grote waarde aan partners die ons ecosysteem verrijken zodat we zowel nu als in de toekomst kunnen voorzien in de vraag vanuit de markt. We vinden het geweldig om onze krachten te bundelen met het team van Colt en zien uit naar een succesvolle samenwerking.”

Nederland is één van de snelst groeiende zakelijke ecosystemen van Europa. De uitbreiding van het IQ Network binnen deze regio maakt deel uit van de overkoepelende groeistrategie van Colt. Daarmee wil het bedrijf klanten in Europa, Azië en Noord-Amerika voorzien van flexibele, on demand oplossingen met hoge bandbreedte. In 2020 voltooide Colt de aanleg van een netwerktraject tussen Rotterdam en Den Haag. Daarmee breidde het de glasvezel- en pakketinfrastructuur van zijn Colt IQ Network uit naar de bestaande knooppunten en verbonden datacenters in deze steden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This