GitLab neemt UnReview over om DevOps-platform uit te breiden met Machine Learning-functionaliteiten

3 juni 2021

Vandaag heeft GitLab, aanbieder van een applicatie die integrale ondersteuning biedt voor de hele DevOps-cyclus, aangekondigd dat het UnReview heeft overgenomen. UnReview is een op Machine Learning (ML) gebaseerde oplossing om automatisch code review-experts te identificeren, review workloads te managen en kennis uit te wisselen.

De overname zal naar verwachting bijdragen aan een verbeterde gebruikerservaring binnen de Dev Section van GitLab, waaronder de fases ManagePlan en Create. Het vermogen van gebruikers om code-evaluaties uit te voeren wordt verbeterd door via machine learning code reviewers aan te bevelen op basis van hun eerdere bijdragen en de huidige workload. DevOps-teams kunnen zo sneller software afleveren en de kwaliteit van code en security verbeteren.

Door de toevoeging van UnReview kunnen organisaties diverse bestaande functies binnen de Create-fase verrijken met ML-mogelijkheden om de ontwikkelingscyclus te verkorten. De functie ‘merge request reviewers’ levert snellere resultaten op door een grotendeels handmatig proces volledig te automatiseren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van UnReview’s innovatieve ML-algoritme, dat in de toekomst zal worden uitgebreid met mogelijkheden voor het automatiseren van andere workflow-taken, zoals het op prioriteit indelen van epics en problemen, de toewijzing van problemen en het suggereren van gerelateerde problemen en epics. In de fases Manage en Plan biedt de UnReview-technologie verbeterde functionaliteit met intelligentere features zoals door ML- ondersteunde functies voor het automatiseren van het beheer van de softwareportefeuille.

Volgens het laatste DevSecOps onderzoek van GitLab zegt 75% van de respondenten dat hun DevOps-teams gebruikmaken van AI/ML voor het testen en beoordelen van code of van plan zijn dat te gaan doen. Een meerderheid van alle operationele teams (55%) zegt dat ze hun lifecycles volledig dan wel grotendeels hebben geautomatiseerd. Deze cijfers bevestigen het belang van GitLab’s Applied Machine Learning for DevOps, dat automatisering en ML-technologie zoals UnReview integreert met het platform van GitLab.

“De integratie van UnReview’s technologie met het GitLab-platform is de eerste stap in het bouwen van GitLab’s Applied Machine Learning voor DevOps,” zegt Eric Johnson, CTO van GitLab. “Door ML te integreren in GitLab’s open DevOps-platform, verbeteren we de gebruikerservaring door workflows te automatiseren en cyclustijden te comprimeren in alle stadia van de DevSecOps lifecycle. We werken ook aan nieuwe MLOps-features om data scientists meer mogelijkheden te geven.”

“Met de snelle toename van cloud-adoptie zien we een toename in de vraag naar cloud-enabled DevOps-oplossingen,” zegt Jim Mercer, research director DevOps en DevSecOps bij IDC. DevOps-teams die cloudoplossingen met innovatieve technologieën zoals ML gebruiken om frictie in de DevOps-pipeline te elimineren en tegelijkertijd de productiviteit van ontwikkelaars te optimaliseren, kunnen de kwaliteit van code en security optimaliseren en betere bedrijfsresultaten behalen.”

De UnReview-technologie zal eind dit jaar worden geïntegreerd en beschikbaar zijn voor GitLab SaaS-klanten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This