IKOULA breidt assortiment Raspberry Pi 4 Micro servers uit

28 mei 2021

Na het ecosysteem van dedicated servers in 2019 te hebben opgeschud met de lancering van de eerste microserver op basis van Raspberry Pi 4-architectuur, met IPv6 & IPv4 en gehost in een datacenter, blijft IKOULA – een belangrijke speler op de Europese IaaS-markt – innoveren met het aanbod van een nog krachtigere en multi-inzetbare versie, genaamd Micro Server +.

De Micro Server + is zuinig, gebruiksvriendelijk en is technische gezien gelijkwaardig aan conventionele dedicated servers. De Micro Server + past perfect in een professionele omgeving, van welke omvang dan ook.

De server is nu verkrijgbaar met 8 GB geheugen (RAM) en een 32 GB SD-kaart voor opslag, is compatibel met veel vooraf geïnstalleerde ‘OneClick’ applicaties die binnen 3 minuten beschikbaar zijn – zoals WireGuard, Drupal, Apache of Grafana – laat zich eenvoudig omvormen tot een professionele VPN-oplossing, maar ook tot een webserver of containerisatietool, en kan zo worden aangepast aan alle soorten projecten.

“De Micro Server + wordt vaak ten onrechte gezien als een pure homeserver, maar verbergt zijn ware aard. Op afstand beheerd in een datacenter kan de server een geweldig hulpmiddel zijn voor professioneel gebruik,” aldus Jules-Henri Gavetti, medeoprichter van IKOULA. “Als u ervoor kiest om uw microserver op afstand te hosten, profiteert u van het beveiligingssysteem van een datacenter, van een supportteam dat altijd beschikbaar is, maar bovenal van een hoge beschikbaarheid, een professioneel elektriciteitsnetwerk en een asynchrone bandbreedte van 1 Gbps. Bijkomend voordeel is het lagere energieverbruik, vergeleken met een conventionele dedicated server, wat de ecologische impact van de activiteiten van de server helpt verminderen, een belangrijk punt vandaag de dag.”

Klik hier voor meer informatie.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This