Siemens Mobility neemt Padam Mobility over om portefeuille met intermodaal vervoer te versterken

27 mei 2021

Siemens Mobility kondigt met genoegen aan dat het Padam Mobility heeft overgenomen, een technologiebedrijf dat AI-gestuurde platforms en toepassingen voor on-demand- en openbaar vervoer levert. De toonaangevende SaaS-organisatie (Software as a Service) helpt vervoersmaatschappijen om efficiënter vervoer aan te bieden in zowel stedelijke als landelijke gebieden.

Deze overname versterkt de portefeuille van Siemens Mobility met slimme infrastructuur, gericht op intermodaal vervoer. Het helpt vervoersmaatschappijen bij de integratie en coördinatie van verschillende vervoersmodi, zodat de reis naadloos verloopt van de eerste tot de laatste kilometer.“De overname van Padam Mobility bevestigt ons engagement om digitale mobiliteitsoplossingen aan te reiken die de toegang tot openbaar vervoer en intermodale reizen verbeteren. De beproefde software en intelligente oplossingen van Padam zullen ons beter in staat stellen reisopties aan te bieden die on-demand- en gedeelde mobiliteit integreren en coördineren. De mogelijkheid om te kiezen uit het volledige spectrum van mobiliteitsopties verbetert de reiservaring aanzienlijk en maakt de visie van een naadloze reis van de eerste kilometer tot de laatste waar”, aldus Andre Rodenbeck, CEO Rail Infrastructure bij Siemens Mobility.

“Deel uitmaken van de Siemens Mobility-familie voor intermodale reizen is een geweldige kans. Dit zal de ambities van Padam Mobility nog relevanter maken: gebieden opnieuw met elkaar verbinden, een mobiliteitsbeleid creëren met meer impact in gebieden met een lage en gemiddelde dichtheid en modern openbaar vervoer aanbieden. Het vertrouwen van Siemens Mobility in ons team, onze visie en onze wendbaarheid zullen onze fundamenten versterken.” Grégoire Bonnat – Medeoprichter en CEO van Padam Mobility.

Padam Mobility werd opgericht in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk. Het DRT-platform (Demand Responsive Transport) van Padam Mobility is een softwaresuite die de merknaam krijgt van aanbieders van openbaar vervoer die doorreisdiensten willen integreren. Deze softwaresuite is gebaseerd op krachtige algoritmen en artificiële intelligentie die uitstekende resultaten opleveren en de efficiëntie verhogen. Dit biedt lokale gemeenschappen wereldwijd een geavanceerd beheersysteem dat de reiservaring voor alle gebruikers verbetert.

Met deze technologie kunnen passagiers hun collectieve rit gemakkelijk boeken en zien bestuurders hun traject in real time evolueren, dankzij een krachtige verzending, algoritmes en integratie van verkeersgegevens. Vervoersmaatschappijen kunnen de activiteiten in real time te beheren en opvolgen, en gegevens verzamelen die de dienstverlening voor reizigers verbeteren. Bovendien stelt de simulatietool openbaarvervoerautoriteiten in staat om hun beste reisoplossing te bepalen, aangezien die gegevens oplevert zoals verwachte wachttijden, kostenramingen en bezettingspercentages.

Padam Mobility heeft zijn intelligente oplossingen met succes uitgerold op meer dan 70 locaties in Europa, Azië en Noord-Amerika. Meer dan een miljoen passagiers konden al genieten van een naadloze reis dankzij de oplossing van Padam Mobility.

De overname van Padam Mobility is het recentste voorbeeld van het engagement van Siemens om zijn portfolio van intermodale oplossingen uit te breiden. Deze overname werd voorafgegaan door overnames van Hacon, Bytemark en eos.uptrade, bedrijven die ook een voortrekkersrol spelen in de ontwikkeling van oplossingen voor intermodaal vervoer. Siemens en Padam Mobility zijn overeengekomen om de financiële details van de overeenkomst vertrouwelijk te houden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This