Samenwerking helpt Matrix42 zijn werk op het gebied van cyberbeveiliging uit te breiden

27 mei 2021

Matrix42 breidt zijn partnernetwerk verder uit. Op 1 februari 2021 bracht de specialist in Workspace Management een technische samenwerking tot stand met cyberbeschermingsleverancier Acronis, die voornamelijk gespecialiseerd is op het gebied van cyberbeveiliging. De samenwerking is voordelig gebleken, met name voor de klanten van beide bedrijven.

Oliver Bendig, CEO van Matrix42: “Deze samenwerking ontsluit een enorm potentieel voor beide bedrijven, en wat nog belangrijker is, voor onze klanten. Zowel Matrix42 als Acronis zijn sterk gespecialiseerde bedrijven. Door onze expertise te combineren, kunnen we talloze innovatieve synergieën genereren, die dankzij de back-up- en hersteloplossingen van Acronis zeer winstgevend zijn, met name op het gebied van cyberbeveiliging.” In de geïntegreerde, geautomatiseerde cyberbeschermingsoplossingen van cyberbeschermingsleverancier Acronis worden gegevensbescherming en cyberbeveiliging gecombineerd, die zo een perfecte aanvulling vormen voor het Matrix42-portfolio. IT-beveiliging wordt steeds belangrijker voor bedrijven: In 2018 werden de kosten wereldwijd als gevolg van cybercriminaliteit geschat op 600 miljard dollar, een cijfer dat in 2020 waarschijnlijk tot zo’n 3 biljoen dollar is gestegen. Met die getallen kunnen de voordelen van een krachtige beveiliging tegen cyberaanvallen moeilijk overschat worden.

Deze samenwerking met Matrix42 biedt klanten tal van voordelen: In de eerste plaats helpen de Secure Unified Endpoint Management-oplossingen van Matrix42 het uitrollen van Acronis-producten te versnellen met behulp van geautomatiseerde processen. Daar komt bij dat extra apparaten makkelijk kunnen worden geïntegreerd met behulp van Matrix42 Asset Management. En tot slot optimaliseren beide partners hun strategie om IT-resilience te versterken in organisaties die te kampen hebben met cyberaanvallen. Mocht er zich een incident voordoen, zoals een beveiligingslek veroorzaakt door ransomware, dan genereert de servicedesk automatisch een ticket, waarna het lek bij het betrokken apparaat automatisch wordt gedicht zonder enige impact op de productiviteit van de gebruiker. Dat zorgt niet alleen voor een verbeterde gebruikerservaring, maar ook voor betere beveiliging. 

Jan-Jaap Jager, Board Adviser bij Acronis: “We zijn blij met Matrix42 als nieuwe partner. Dankzij deze samenwerking kunnen beide bedrijven hun producten en services naar een hoger niveau brengen.” Klanten kunnen nu informatie over Acronis-producten inwinnen op de Matrix42 Self Service Portal.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This