Arista introduceert met SwitchApp ultra low-latency switching voor financiële dienstverlening

20 mei 2021

Arista Networks introduceert met SwitchApp voor Arista 7130 een oplossing die slechts een derde van de latency heeft in vergelijking met andere Arista-oplossingen. SwitchApp is gebaseerd op programmeerbare FPGA-technologie en is geïntegreerd met Arista EOS (Extensible Operating System). De combinatie van deze technieken biedt klanten bijzonder snel toegang tot financiële markten, via een flexibel te configureren laag 2/3-switch met een geoptimaliseerde latency. Arista SwitchApp wordt al door klanten getest en komt dit kwartaal nog beschikbaar.

Netwerkprestaties en flexibiliteit  

Financiële dienstverleners zijn afhankelijk van de netwerkprestaties en flexibiliteit om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden. Arista SwitchApp is een complete applicatie met 1/10/40G laag 2/3-functies voor Arista’s 7130-series programmeerbare FPGA-switches, met een latency onder de 100ns. FPGA’s zijn bijzonder flexibele en via software herprogrammeerbare chips.


Innovaties toevoegen 

Arista benut de programmeerbaarheid van switches om klanten de mogelijkheid te bieden apparatuur te finetunen voor nieuwe toepassingen. Via FPGA’s kunnen Arista’s engineers softwarematige innovaties aan switches toevoegen die anders alleen met hardware-upgrades mogelijk zijn. Ook configuratie-opties voor financiële toepassingen die een minimale latency en maximale performance nodig hebben komen hiermee beschikbaar. 

Ultra-low latency   

Klanten kunnen Arista’s EOS nu binnen de hele netwerkomgeving gebruiken, inclusief FPGA-gebaseerde apparatuur met een ultra-low latency. De 7130-serie is ook volledig geïntegreerd met Arista’s CloudVision software voor netwerkbrede levering, orchestratie en telemetrie. Daardoor kan deze managementsoftware tevens fungeren als het controlpoint voor overlay-controllers, orchestratiesystemen en securityplatformen van derden. Het gebruik van EOS voor het managen van ultra-low latency en FPGA-apparaten levert operationele voordelen op bij het monitoren en beheren van netwerkconfiguraties en draagt bij aan een consistente configuratie en functionaliteit. Omdat hetzelfde EOS op alle Arista-oplossingen draait, vereenvoudigt Arista EOS ook certificeringsprocedures. 

Financiële diensten  

De beschikbaarheid van EOS voor Arista’s 7130-series met SwitchApp maakt geavanceerde ultra-low- latency, hybride L1/2/3-switching en FPGA-programmeerbaarheid toegankelijk voor een bredere markt. Deze introductie markeert het begin van een nieuw tijdperk van innovaties en commitment richting de markt voor financiële diensten en innovatieve FPGA-gebaseerde applicaties van Arista en haar partners (via Arista’s FPGA developers kit).  

Toepassingen 7130 SwitchApp   

De ultra-low latency L2/L3-functionaliteit van SwitchApp is voor diverse scenario’s te implementeren: 

  • Exchange-facing met meerdere exchange connecties, L1-tapping, routing en redundantie
  • Multi-layer MLAG-gebaseerde leaf-spine inclusief redundante verbindingen
  • Multicast publish & subscribe op tradingnetwerken

Met het inschakelen van de 7130-serie functies binnen EOS komt L1-technologie beschikbaar voor meer toepassingen, waaronder netwerktaps en -monitoring, mediaconversie en remote kabelmanagement. 
De combinatie van laag 1, 2 en 3 in hetzelfde apparaat maakt een bijzonder hoge snelheid infrastructuur mogelijk met minimale overhead voor de bekabeling en een maximale flexibiliteit voor het datacenter.

Australian Stock Exchange

“ASX gebruikt al jarenlang low-latency switches, 7130 hardware, FPGA-applicaties, EOS en CloudVision van Arista”, vertelt David Glavin, GM Technology Infrastructure bij ASX (Australian Stock Exchange). “Wij zijn enthousiast over deze nieuwe innovatie die alle technologieën integreert en ons de mogelijkheid biedt het netwerkmanagement en -monitoring samen te brengen. Dat verbetert onze efficiency en de resultaten voor klanten.”

“Dit is een grote stap voor switchtechnologie”, zegt Martin Hull, VP Systems Engineering & Platforms bij Arista. “SwitchApp biedt niet alleen Arista’s L2/3-switching met de laagste latency, maar door EOS ook een routing stack en operationeel model dat klanten aanzienlijk meer functionaliteit biedt. Wij hebben ultra-low latency en programmeerbare FPGA’s toegevoegd aan EOS, zodat klanten kunnen profiteren van een eenvoudig te beheren operating systeem voor de volledige infrastructuur.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This