HR Tech scale-up MobieTrain haalt vier miljoen euro op in nieuwe kapitaalronde

12 mei 2021

MobieTrain, de Belgische HR Tech scale-up met het gelijknamige leerplatform, tankt vier miljoen euro bij het Brits-Belgische investeringsfonds Force Over Mass Capital en bij een aantal aandeelhouders van het eerste uur, waaronder de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en Concentra, de Family Office van de familie Baert. MobieTrain zal het kapitaal gebruiken om zijn leerplatform uit te breiden en nog sneller te groeien buiten België.

In de huidige economische en bedrijfscontext is voortdurend bijleren en informeren belangrijker dan ooit, ook voor werknemers die niet aan een bureau werken, zoals winkelpersoneel of productiemedewerkers. Via zijn mobile learning app biedt MobieTrain hen korte trainingen in modules van vijf tot tien minuten aan die ze op een leuke, toegankelijke manier en bij voorkeur op de mobiele telefoon volgen. MobieTrain zorgt voor een kennisoverdracht die tot zes maal doeltreffender is dan klassieke leervormen. Daarvoor maakt de app gebruik van microlearning, gamificatie en quizzen, personalisatie en ingebouwde retentietechnieken.

“Het is duidelijk dat digitalisering nu enorm versnelt, ook in onze branche. Het verklaart de stijgende aandacht van de kapitaalfondsen voor HR Techbedrijven in Europa en we zijn trots dat we belangrijke investeerders konden overtuigen om hun schouders mee onder onze groeiambities te zetten. We staan maar aan het begin van onze missie om leren toegankelijk te maken voor alle medewerkers, ook zij die niet aan een bureau werken”, duidt CEO en oprichter Guy Van Neck. “Deze financiële injectie zal ons toelaten om onze leeroplossing uit te breiden, én aan een steeds internationaler publiek aan te bieden.”

Omzetgroei met 400% 

In het coronajaar 2020 slaagde de scale-up erin zijn omzet te verviervoudigen. Hij versterkte zijn solide positie in retail en verdubbelde zijn klantenbestand met onder meer logistieke, productie- en overheidsbedrijven. Zo werken onder meer de Stad Antwerpen, Atlas Copco, Decathlon, Deloitte en Proximus nu met de app. Ook in Nederland gingen enkele grote overheidsorganisaties zoals Politie Nederland en Gemeente Rotterdam al aan de slag met MobieTrain. MobieTrain telt inmiddels bijna 100.000 gebruikers in meer dan 20 landen.

Leerplatform uitbreiden

De komende maanden zal MobieTrain bestaande functies van het platform verder uitbreiden, zoals social en machine learning, maar ook gamification. “Daar hechten we veel belang aan. Door nieuwe spelelementen toe te voegen, helpen we om de intrinsieke motivatie van medewerkers hoog te houden. Daarnaast is het van belang om de juiste leerinhoud aan te bieden aan de juiste persoon op het juiste moment. Algoritmes en machine learning spelen daarin een cruciale rol en dat krijgt in de komende maanden onze volle aandacht”, zegt Chief Technology Officer Willi Van Boven.

Internationaal doorgroeien

Met de nieuwe kapitaalronde trekt de scale-up de nodige middelen aan om internationaal voort te groeien en de positie van Europese marktleider in mobile learning te claimen. Daartoe ontwikkelt het ook nauwe partnerships, zoals recent met de HR-software SAP SuccesFactors en met Goodhabitz, dat online opleidingen aanbiedt. Techreus SAP nam MobieTrain al op in zijn SAP Store, wat voor MobieTrain de deur nog breder openzet naar het buitenland. 

MobieTrain haalt immers al meer dan 50% van zijn omzet buiten België. In het Midden-Oosten doen onder meer Emirates Post en EFS Facility Services een beroep op MobieTrain, en internationaal gebruiken gerenommeerde retailers als bijvoorbeeld Diesel en Hästens de app. De nieuwe kapitaalronde moet helpen om de sterke groei te consolideren en het team dit jaar uit te breiden naar een 40-tal medewerkers. MobieTrain zal hoofdzakelijk in de bestaande vestigingen Genk en Lissabon aanwerven.

Force Over Mass is nieuwe aandeelhouder

Om die buitenlandse groei nog verder te versnellen, rekent MobieTrain ook op de expertise, focus en inbreng van zijn nieuwe aandeelhouder Force Over Mass. Het Brits-Belgische fonds met hoofdzetel in Londen en een kantoor in Antwerpen heeft een ruime ervaring in de verdere ontwikkeling van groeibedrijven en brengt een internationaal netwerk aan boord. Wouter Volckaert, partner bij Force Over Mass Capital: “Door microlearning te koppelen aan gamification verhoogt MobieTrain enorm de effectiviteit van zijn leertool en bereikt het een kennisretentie die we zelden zien bij digitale training en communicatie. De sterke internationale groei en het enthousiasme van de vele grote bedrijven die met MobieTrain werken, bevestigen de behoefte aan betere leeroplossingen voor personeel zonder bureau. We zijn vanuit Force Over Mass overtuigd van hun parcours en zien voldoende opportuniteiten om met hun sterke product en mature team nog eens te versnellen. Daarbij kunnen ze rekenen op onze volledige steun.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This