Fortinet helpt BT om zijn managed network services uit te breiden met Secure SD-WAN

6 mei 2021

BT introduceert een nieuwe managed secure SD-WAN service die wordt ondersteund door Fortinet. Deze dienst biedt organisaties netwerk- en security-functionaliteit binnen één geconvergeerde oplossing. Dit geeft blijk van het streven van beide bedrijven naar de levering van veilige netwerkoplossingen die de digitale transformatie van klanten bevorderen.

SD-WAN stelt organisaties van elke omvang in staat om de applicatie- en gebruikservaring te verbeteren en de flexibiliteit en kostenvoordelen van een hybride netwerk te realiseren. De modernisatie van het netwerk die SD-WAN mogelijk maakt resulteert tegelijkertijd in een uitgebreider aanvalsoppervlak. Traditionele beveiliging aan de netwerkrand is daardoor niet langer toereikend. Organisaties die dit probleem proberen op te lossen door achteraf security-oplossingen toe te voegen, merken in de praktijk dat dit resulteert in onnodige kosten, complexiteit en netwerkrisico’s.

Wapenen tegen meer cyberbedreigingen

Met het oog op de alarmerende groei en diversiteit van cyberbedreigingen zet BT zijn managed firewall service kracht bij met de toevoeging van Fortinet Secure SD-WAN. Dit biedt internationaal actieve ondernemingen de mogelijkheid om integrale security-functionaliteit en connectiviteit op basis van één appliance af te nemen. De experts van BT ondersteunen hen tijdens elk stadium van de implementatie en levenscyclus van de dienst door middel van continue monitoring, beheer en optimalisatie.

BT biedt consistente serviceniveaus in aansluiting op het digitale volwassenheidsniveau, de infrastructuur en specifieke behoeften van zijn klanten. Door alle functies en mogelijkheden als één geheel te beheren stelt het organisaties in staat om op eenvoudige wijze nieuwe apparaten en infrastructuren aan hun netwerk toe te voegen. Dit biedt hen de flexibiliteit en het reactievermogen die nodig zijn om in te springen op nieuwe marktontwikkelingen en groeikansen. Met de voortdurende detectie en analyse van cyberbedreigingen helpt BT organisaties met het identificeren en voorkomen van cyberaanvallen en het minimaliseren van de de schade wanneer er zich een beveiligingsincident voordoet.

Minder kosten, meer efficiëntie en betere gebruikservaring

Fortinet Secure SD-WAN biedt diverse voordelen, waaronder:

  • Verbeterde prestaties en gebruikservaringen: De dienst kan worden geconfigureerd om prioriteit te verlenen aan bedrijfskritisch verkeer en realtime diensten. Dit helpt met het optimaliseren van de applicatie- en netwerkprestaties en het versnellen van de inzet en integratie van clouddiensten.
  • Efficiënte processen: Organisaties kunnen alle locaties beheren, problemen verhelpen en Secure SD-WAN op eenvoudige wijze naar nieuwe en bestaande filialen brengen via een centrale beheerconsole.
  • Ingebouwde beveiliging: De managed service integreert SD-WAN- en beveiligingsfunctionaliteit binnen één oplossing die de bescherming en beschikbaarheid van het netwerk waarborgt.
  • Kostenbesparingen en een betere ROI: Door het inzetten van één geïntegreerde beveiligings- en netwerkoplossing aan de rand van het WAN die een snelle convergentie mogelijk maakt kunnen organisaties profiteren van kostenbesparingen en een hogere return on investment.

BT en Fortinet werken al ruim tien jaar als partners samen aan de ontwikkeling en implementatie van oplossingen voor organisaties die de modernisering van hun netwerk in goede banen willen leiden. Veel van hen hebben te maken met een gedistribueerd netwerk en behoefte aan optimale ondersteuning voor thuiswerkers. BT en Fortinet bundelen daarom hun krachten om hen veilige toegang tot applicaties en workloads te bieden en de zero trust beveiligingsmechanismen van hun netwerk uit te breiden naar de rand van de cloud op basis van SASE.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This