Cegeka groeit in 2020 naar omzet van 640 miljoen euro

6 mei 2021

Europese IT-groep Cegeka groeit voor het 17e jaar op rij. De technologiespecialist, met hoofdzetel in het Belgische Hasselt, sluit het boekjaar 2020 af met een geconsolideerde omzet van 640 miljoen euro, een groei van 14% in vergelijking met de jaarcijfers van een jaar eerder. 2020 was opnieuw een jaar van voortdurende groei en innovatie voor Cegeka. “COVID-19 heeft ons voor grote uitdagingen geplaatst. We zij erin geslaagd om met de hele Cegeka-organisatie, verspreid over onze verschillende vestigingen in alle landen, snel te schakelen en erg flexibel te handelen. Ik ben opnieuw ongelofelijk trots op het parcours dat Cegeka met al zijn medewerkers en klanten de afgelopen maanden aflegde”, zegt André Knaepen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka.

De publicatie van de Cegeka-jaarcijfers is een uitgelezen moment om terug te blikken, maar ook even een vooruit te kijken naar de toekomst. “Het is een open deur intrappen om te stellen dat 2020 een uitzonderlijk jaar was: zowel op menselijk als op bedrijfsvlak. De impact van de COVID-19 pandemie is nauwelijks te onderschatten. Ook voor Cegeka was het een aanpassing, maar als specialist in digitale werkplekken waren wij in staat om zonder problemen over te schakelen naar telewerk en gelijktijdig onze klanten verder van hoogstaande service te voorzien”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. “Cegeka toonde zich de afgelopen maanden veerkrachtig in uitdagende tijden en investeerde gelijktijdig sterk in toekomstige technologieën”, benadrukt Stijn Bijnens.

Turnover

De Cegeka groep realiseerde in 2020 een omzet van 640 miljoen euro. Dat is een stijging van 14% in vergelijking met 2019. De operationele winst steeg met 31% in vergelijking met een jaar eerder tot een bedrag van 51,1 miljoen euro. De recurrente EBITDA steeg naar 70,56 miljoen (55,13 miljoen in 2019, een stijging met 28%).

“We hebben in 2020 de financiële positie van de Cegeka Groep – ondanks de coronacrisis – verder kunnen versterken. De basis voor deze jaarcijfers werd al in 2019 gelegd. Onder uitdagende omstandigheden zijn we er in 2020 dankzij onze gezonde financiële situatie in geslaagd om in Nederland de overnames van KPN ICT Consulting, Call2 en Finavista succesvol af te ronden en ze te integreren in onze organisatie. Ook in België hebben we geïnvesteerd in innovatie. De overname van Gridmax en de meerderheidsparticipatie in Citymesh, waarmee we de ambitie hebben om de 4e mobiele operator van het land te worden, zijn daar het mooiste bewijs van”, zegt Stephan Daems, CFO van Cegeka.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This