Dell Technologies APEX verandert de manier waarop we technologie gebruiken

5 mei 2021

Dell Technologies onthult vandaag zijn nieuwe APEX-portfolio van as-a-Service-diensten om de manier waarop bedrijven technologie gebruiken, te vereenvoudigen.

Dell Technologies APEX bouwt voort op de expertise op het gebied van IT-as-a-Service. Het vermindert de tijd en complexiteit van zowel de aankoop, het beheer, het onderhoud als het onderhoud van fysieke IT-infrastructuur. Klanten kunnen hun IT schalen volgens hun behoeften om nieuwe toepassingen te lanceren, nieuwe projecten op te starten en in te spelen op de veranderende behoeften van hun organisaties. Alles wordt beheerd door Dell en is toegankelijk via één console.

“De wereld innoveert en digitaliseert sneller dan ooit om te voldoen aan eisen van diverse groepen: klanten, studenten, patiënten, kiezers, … Hierdoor is er meer behoefte aan een flexibelere en eenvoudigere technologieaanpak. Dat is net wat APEX biedt”, zegt Allison Dew, chief marketing officer en executive VP bij Dell Technologies APEX. “Met één van de meest toonaangevende IT-portfolio’s, tientallen jaren ervaring met datacenterservices en een wereldwijde supply chain en partnernetwerk dat zijn gelijke niet kent, komt geen enkel ander as-a-Service portfolio in de buurt van onze mogelijkheden.”

Klanten willen IT-diensten die mooie bedrijfsresultaten helpen realiseren en de belangrijkste zakelijke uitdagingen oplossen. Dit zijn onder meer het op- of afschalen van IT op basis van veranderende behoeften, het van de balans halen van activa of het beheren van onderbenutte IT-resources. Met de op resultaten gebaseerde IT-benadering van APEX hoeven organisaties zich geen zorgen meer te maken over het beheer van een bepaalde productlijn, versie van een technologie of bepaalde specificaties.

Maak kennis met Dell Technologies APEX

APEX biedt organisaties de flexibiliteit om technologiediensten te kiezen die het best aansluiten bij hun behoeften. Dell en zijn partners ontwerpen en beheren hierbij de infrastructuur. Organisaties kunnen de APEX IT-resources in slechts 14 dagen implementeren en kunnen hun APEX-footprint uitbreiden in amper vijf dagen [1]. Klanten kunnen hun gehele APEX-aanbod op één plaats monitoren en beheren.

“IT-leiders zetten steeds vaker in op as-a-Service. IDC voorspelt dat tegen 2024 de helft van de datacenterinfrastructuur als as-a-Service zal worden verbruikt”, zegt Matthew Eastwood, senior vice president bij analist IDC. “Dell Technologies APEX is opnieuw een voorbeeld van Dell’s flexibiliteit bij het inspelen op de behoeften van een transformerende markt. Het sluit aan bij de manier waarop klanten vandaag IT willen gebruiken, consumeren en vereenvoudigen.”

APEX Data Storage Services biedt een vereenvoudigde storage-as-a-Service

APEX Data Storage Services biedt enterprise storage van ‘s werelds grootste leverancier [2] waar en wanneer organisaties het nodig hebben. APEX Data Storage Services biedt transparante prijzen – zonder kosten – met prestaties die ongeëvenaard zijn in de public cloud.

Met technologie die on-premise, op klantlocaties of in co-locatiefaciliteiten wordt ingezet, kunnen organisaties kiezen uit drie prestatieniveaus van storage (block of file) om aan hun eisen te voldoen. Er zijn abonnementen voor één of drie jaar beschikbaar en de capaciteit begint al bij 50 TB en kan verder worden uitgebreid.

Consistente cloud-ervaring in public cloud, private cloud en de edge

Als onderdeel van de APEX Cloud Services bieden APEX Hybrid Cloud en APEX Private Cloud geïntegreerde compute, storage- en netwerkresources met ondersteuning voor zowel traditionele als cloud-native applicaties. Klanten kunnen dus eenvoudig kiezen voor hybride of private cloudresources die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kritieke workloads, zoals AI en virtuele desktopinfrastructuur.

APEX Cloud Services vereenvoudigt en stroomlijnt alle activiteiten via een geautomatiseerd lifecycle management. Zodra de cloudresources zijn geselecteerd, hebben klanten toegang tot de snelste hybride cloudimplementatie in de sector, die tot 86% sneller gaat dan met een DIY hybride cloud [3] implementatie. Dankzij een veilige en consistente infrastructuur in de private cloud, public cloud en edge kunnen klanten hun workloads plaatsen in de omgeving die het beste bij hun behoeften past. Organisaties kunnen ook hun operationele kosten verlagen en hun totale IT-uitgaven in de cloud beter beheren via transparante en voorspelbare abonnementsprijzen.

APEX Custom Solutions

APEX Custom Solutions biedt klanten het breedste infrastructuurportfolio in de sector in een as-a-Service formule. APEX Flex On Demand brengt Dell Technologies-servers, -opslag, -gegevensbescherming en -hyperconverged-infrastructuur als een as-a-Service aanbod. Klanten kunnen de exacte oplossingen en diensten selecteren die ze willen en hun gebruik van deze resources schalen terwijl ze enkel betalen voor wat ze gebruiken. APEX Data Center Utility voegt nog meer flexibiliteit toe via aangepaste metering en beheerde diensten die in hun hele datacenter worden toegepast.

APEX Console biedt klanten een uniforme ervaring

De APEX Console biedt een self-service en interactieve ervaring aan waarin klanten hun gehele APEX-levenscyclus kunnen beheren. Klanten kunnen de APEX-console gebruiken om na te gaan welke APEX-diensten het best aansluiten bij hun behoeften en Dell stemt vervolgens de technologie en diensten op elkaar af om het gewenste resultaat te leveren.

De APEX-console vereenvoudigt het IT-gebeuren door monitoring en beheer van APEX-services aan te bieden, met bruikbare inzichten en predictive analytics. Klanten hebben toegang tot diverse rapporten (gebruik en uitgaven) en kunnen hun APEX-diensten afstemmen op de veranderende behoeften van hun bedrijf, zodat ze enkel betalen voor wat ze nodig hebben en wanneer ze het nodig hebben.

Dell Technologies en Equinix breiden het bereik van APEX uit

Dell Technologies kondigt vandaag ook een samenwerking aan met het wereldwijde digitale infrastructuurbedrijf Equinix om de beschikbaarheid van Dell Technologies APEX-diensten via Equinix-datacenters uit te breiden. Door de samenwerking met Equinix kan Dell zijn klanten meer mogelijkheden bieden om hun infrastructuur uit te rollen en tegelijkertijd de controle over hun gegevens te behouden. Dell zal de infrastructuur beheren in een Equinix-datacenter naar keuze van de klant en zal de co-locatiekosten samenvoegen op één factuur. Door de combinatie van de Dell-infrastructuur en de wereldwijde aanwezigheid van Equinix kunnen organisaties gebruikmaken van de APEX-diensten waar ze nodig zijn en overstappen op een OpEx-model waarbij ze enkel betalen voor de middelen die ze gebruiken en inzetten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This