Red Hat biedt complete Kubernetes-stack met Red Hat OpenShift Platform Plus

3 mei 2021

Red Hat, Inc., leverancier van open source oplossingen,kondigt Red Hat OpenShift Platform Plus aan. Deze nieuwe editie van het toonaangevende enterprise Kubernetes-platform biedt een holistische oplossing om klanten te helpen DevSecOps in de hybride cloud te implementeren. Red Hat OpenShift Platform Plus biedt out-of-the-box een complete Kubernetes-stack met alles wat nodig is om bijna elke applicatie te bouwen, implementeren en draaien, overal waar OpenShift draait.

Kubernetes is een van de snelst groeiende open source-projecten, maar voor zakelijke toepassingen vereist het aanvullende diensten en componenten rond beheer en beveiliging om echt aan de behoeften van organisaties te voldoen. Red Hat OpenShift is enterprise Kubernetes en wordt gebruikt door organisaties in alle sectoren wereldwijd. Drie edities van Red Hat OpenShift geven klanten de optie om te beginnen met mogelijkheden die voor hen toepasbaar zijn.

Red Hat OpenShift Kubernetes Engine is de basiseditie van Red Hat OpenShift en biedt enterprise Kubernetes op een fundament van Red Hat Enterprise Linux CoreOS waarmee containers veiliger kunnen draaien in de hybride cloud. Red Hat OpenShift Container Platform voegt daar een volledige set aan operationele en ontwikkelaarsdiensten en geavanceerde functies voor applicatieontwikkeling en -modernisering aan toe.  

Red Hat OpenShift Platform Plus bouwt voort op de mogelijkheden van OpenShift Container Platform en gaat een stap verder door een oplossing te bieden met onder meer geavanceerde beveiligingsfuncties, day 2 management-mogelijkheden en een wereldwijd containerregister. Met Red Hat OpenShift Platform Plus kunnen organisaties consistenter beveiligingsfuncties implementeren en applicaties beheren, waar die dan ook gebruikt worden in de open hybride cloud en op elke plek in de software lifecycle.

Red Hat OpenShift Platform Plus breidt OpenShift uit door de mogelijkheden te integreren van:

  • Red Hat Advanced Cluster Security for Kubernetes, dat helpt om software supply chains, infrastructuur en workloads te beveiligen.
  • Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes, voor end-to-end zichtbaarheid, beheer en controle van Kubernetes-clusters in hybride en multicloud-omgevingen.
  • Red Hat Quay, dat een wereldwijd, schaalbaar en veiliger container-register biedt voor een consistente build-pipeline die infrastructuren overstijgt.

Krachtige Kubernetes-beveiligingsmogelijkheden

Red Hat OpenShift Platform Plus introduceert Red Hat Advanced Cluster Security voor Kubernetes. Dit is ontwikkeld op basis van de StackRox-technologie en biedt ingebouwde Kubernetes-native beveiliging die de beveiliging van infrastructuur en workloads gedurende de gehele levenscyclus van applicaties verbetert.

Red Hat Advanced Cluster Security for Kubernetes verandert de wijze waarop cloud-native workloads worden beveiligd door de eigen controlemechanismen van Kubernetes uit te breiden en te verfijnen, zodat ze verder gaan dan het platform zelf. Gebruikers moeten in staat zijn draaiende workloads te monitoren op beveiligingsproblemen of -bedreigingen. Red Hat Advanced Cluster Security for Kubernetes biedt diepgaande dataverzameling en -analyse op systeemniveau, evenals meer dan 60 out-of-the-box beveiligingsbeleidsregels die kunnen worden toegepast en afgedwongen vanaf het moment dat apps worden gebouwd tot het moment dat ze worden geïmplementeerd en uitgevoerd.

Daarnaast helpt Red Hat OpenShift Platform Plus organisaties bij een ‘shift left’-strategie door een DevSecOps-benadering toe te passen op beveiliging door declaratieve beveiliging te integreren in de tooling en workflows van ontwikkelaars. Dit verbetert de beveiliging in de softwarestack en gedurende de gehele levensduur van een cloud-native applicatie, van de build- en CI/CD-fase tot productie.

Secure by Default

Red Hat OpenShift heeft al een brede set mogelijkheden die ingebouwde beveiligingsfuncties bieden voor elk Kubernetes-cluster, en is gebouwd op de beveiligingsfocus die aan de basis ligt van Red Hat Enterprise Linux. Organisaties hebben echter vaak specifieke beveiligings- en compliance-eisen waaraan ze moeten voldoen, die per branche of per applicatie kunnen verschillen. Red Hat OpenShift Platform Plus is ontworpen om alle belangrijke beveiligingsbehoeften voor bijna elke applicatie aan te pakken, en biedt meer zekerheid door beveiliging en compliance uit te breiden met tools, mogelijkheden en beleidsregels, die standaard out-of-the-box beschikbaar zijn.

OpenShift Platform Plus biedt meerdere lagen van beveiligingsfuncties, beheerbaarheid en automatisering die infrastructuur-overschrijdend werken om meer consistentie in de gehele software supply chain en draaiende workloads te stimuleren. Door de integratie van Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes stelt Red Hat OpenShift Platform Plus gebruikers in staat om consistent operationeel beleid voor beveiliging, configuratie, compliance en governance toe te passen op multi-cluster Kubernetes-omgevingen die on-premises en cloud-infrastructuren overspannen.

Met de toevoeging van Red Hat Quay biedt Red Hat OpenShift Platform Plus een wereldwijd container-register met sterke beveiligingsmogelijkheden voor een consistente, gevalideerde build-pipeline die infrastructuren overstijgt.

Beschikbaarheid

Red Hat Advanced Cluster Security for Kubernetes is per direct beschikbaar. Red Hat OpenShift Platform Plus is naar verwachting beschikbaar in Q2 2021.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This