Open source-project Tinkerbell ondersteunt developers bij inzet en beheer infrastructuur

23 april 2021

Alles-in-één open source bare metal project Tinkerbell, voegt nieuwe functies toe aan het platform nu het project meedoet aan het Cloud Native Computing Foundation (CNCF) Sandbox programma. Tinkerbell wordt vanuit Equinix gesteund als CNCF-project en wordt gebruikt door developers om infrastructuur in te zetten en te beheren in private, hybride en edge omgevingen om zo de overstap naar multi-cloud architecturen te versnellen.

Equinix’ updates en Tinkerbell’s groeiende gemeenschap van organisaties, hardware fabrikanten en open source ontwikkelaars, dragen bij aan het project door nieuwe componenten toe te voegen, documentatie uit te breiden en het vrijgeven van een technische preview van een nieuwe Cluster API-provider voor Kubernetes.

Vereenvoudiging digitale infrastructuur

Tinkerbell is een verzameling microservices die samen organisaties helpen om statische fysieke hardware om te zetten in programmeerbare digitale infrastructuur, ongeacht de fabrikant, processorarchitectuur, interne componenten of netwerkomgeving. Met Tinkerbell kunnen infrastructuurbeheerders en developers elke heterogene hardware normaliseren en krachtige workflows creëren om private, hybride of edge-infrastructuur te configureren en te beveiligen. Ook kunnen developers hun besturingssysteem of virtualisatiesoftware naar keuze inzetten en de levenscyclus van hardware programmatisch beheren.

De cloud-native en workflow-gedreven aanpak is in productie getest op Equinix Metal met miljoenen succesvolle installaties van uiteenlopende hardware op tientallen locaties wereldwijd.

Mark Coleman, Director Developer Relations bij Equinix Metal: “Equinix Metal is sterk gericht op het benutten van bare metal en de kracht van software om de wereld te veranderen. De community en openheid zijn belangrijk in alles wat we doen, van onze betrokkenheid bij het Open19 hardware project tot ons next generation provisioning platform Tinkerbell. We zijn verheugd om onze ervaring van miljoenen voorzieningen in een half decennium in te brengen om een robuust provisioning platform te bieden waarop onze partners en community workflows kunnen creëren en delen om aan elke behoefte te voldoen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This