nox NightTimeExpress investeert in cloudgebaseerde POD-oplossing van Zetes

22 april 2021

Logistiek dienstverlener nox NightTimeExpress kiest opnieuw voor ZetesChronos, de cloudgebaseerde Proof of Delivery oplossing van Zetes. nox NightTimeExpress is Europees marktleider op het gebied van nachtelijke expresbezorging en beschikt over het meest efficiënte netwerk van Europa. Urgente bezorging van reserveonderdelen aan klanten in uiteenlopende sectoren is al meer dan 50 jaar de kernactiviteit van nox. Pakketten worden ‘s middags of ‘s avonds opgehaald en vóór het begin van de volgende werkdag afgeleverd. ZetesChronos, de oplossing voor Proof of Delivery (POD) van Zetes, is al jarenlang een belangrijke factor van het succes van nox NightTimeExpress. De logistieke dienstverlener heeft besloten de samenwerking met Zetes uit te breiden. 

Innovatie met collaborative supply chain-oplossingen Zetes 

De combinatie van ZetesChronos en de flexibele magazijnoplossing ZetesMedea biedt een schaalbare, gestandaardiseerde oplossing voor het pan-Europese netwerk van nox NightTimeExpress. Het systeem staat garant voor duurzaamheid, tijd-kritische bezorging, traceerbaarheid en voorziet bovendien in een elektronisch afleverbewijs (POD). Ook maakt ZetesChronos het tijdrovende, kostbare en foutgevoelige beheer van fysieke sleutels overbodig.

Speciaal voor de levering van servicemonteurs biedt TNT Innight trunk-bezorging aan. Dankzij flexibele leverings- en tijdopties vindt de ontvanger het dringend benodigde reserveonderdeel direct bij aanvang van het werk. Om deze bijzondere service te kunnen bieden, vertrouwen klanten de marktleider in het NachtExpress-segment de sleutels of toegangscodes voor de gedefinieerde parkeerplaatsen toe. TNT Innight beheert momenteel meer dan 50.000 sleutels in heel Duitsland.
Speciaal voor de levering van servicemonteurs biedt TNT Innight trunk-bezorging aan. Dankzij flexibele leverings- en tijdopties vindt de ontvanger het dringend benodigde reserveonderdeel direct bij aanvang van het werk. Om deze bijzondere service te kunnen bieden, vertrouwen klanten de marktleider in het NachtExpress-segment de sleutels of toegangscodes voor de gedefinieerde parkeerplaatsen toe. TNT Innight beheert momenteel meer dan 50.000 sleutels in heel Duitsland.

Door ZetesChronos met de juiste technologie te combineren, kunnen chauffeurs van nox NightTimeExpress reserveonderdelen afleveren in de auto’s van servicemonteurs, zonder dat ze hiervoor een autosleutel nodig hebben. De chauffeur kan het pakket ook afleveren in een gebouw, waarbij een barcodescan of een foto als elektronisch leveringsbewijs dient. Bij bezorging over langere afstanden kan de oplossing van Zetes ook registreren dat een pakket op een overslagpunt wordt overgenomen door een andere chauffeur. Om te beginnen worden er 2.500 mobiele apparaten geleverd aan nox NightTimeExpress; dit zal uiteindelijk opgeschaald worden naar 5.000 apparaten. 

Technologie voor real-time zichtbaarheid en duurzaamheid

Tegelijkertijd optimaliseert ZetesMedea de zichtbaarheid en de operationele controle in de magazijnen van nox NightTimeExpress en registreren de software realtime alle goederenbewegingen in het magazijn. De bestelwagens en pakketten van nox NightTimeExpress worden onderweg met behulp van navigatiesoftware en geofencing gevolgd en ZetesChronos zorgt voor pakketcontrole en een betrouwbare inschatting van de aankomsttijden. 

“De levering van tijdkritische reserveonderdelen is cruciaal voor de after-sales activiteiten van onze klanten. Daarom hadden we behoefte aan een moderne, schaalbare en hardware-onafhankelijke oplossing om onze dienstverlening te standaardiseren. We werken al jaren samen met Zetes en we verwachten dat we onze efficiëntie verder kunnen verhogen dankzij hun sleutelloze Proof of Delivery-oplossing”, aldus Lothar Rosenkranz, COO van nox NightTimeExpress.

Paul Lankhout, country manager bij Zetes Nederland: “We zijn er trots op dat we onze flexibele Proof of Delivery-oplossing gaan implementeren in het hele netwerk van nox NightTimeExpress. Onze cloudgebaseerde software staat garant voor realtime zichtbaarheid, traceerbaarheid en controle, zodat onze klant zijn concurrentiepositie in nachtelijke expresbezorging verder kan versterken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This