Hoe kan u er zeker van zijn dat uw Cloud Service Provider zijn informatie veiligheid onder controle heeft?

19 april 2021

Dankzij de nieuwste Cloud Control Matrix versie 4.0 uitgegeven door de Cloud Security Alliance.

De CSA Cloud Controls Matrix (CCM) is een raamwerk voor cyber beveiligingscontroles voor Cloud computing. Het bestaat uit 197 controledoelstellingen die zijn gestructureerd in 17 domeinen die alle belangrijke aspecten van Cloud technologie bestrijken. Het kan worden gebruikt als een instrument voor de systematische beoordeling van een Cloud implementatie, en biedt een leidraad voor welke beveiligingscontroles moeten worden geïmplementeerd door welke actor binnen de toeleveringsketen van de cloud.

Versie 4 van het CCM is bijgewerkt om te zorgen voor dekking van eisen die voortvloeien uit nieuwe cloud-technologieën, nieuwe controles en de matrix voor beveiligingsverantwoordelijkheid, verbeterde auditbaarheid van de controles, en verbeterde interoperabiliteit en compatibiliteit met andere normen.

Via de onderstaande podcast van collega Marc Vael en mijzelf komt u er meer over te weten.
En indien u de presentatie of de Cloud Control Matrix versie 4.0 wil downloaden kan u op de site van de Studiecentrum voor Automatische Informatieverwerking (SAI) terecht.

Met dank aan het InfoSecurity event van 2021

Peter Witsenburg

Peter Witsenburg

Information Security Implementation Lead Manager/Auditor & Data Protection Trainer in how to become GDPR compliant

Pin It on Pinterest

Share This