Seeq kondigt Series C-financieringsronde van $50 miljoen aan onder leiding van Insight Partners

16 april 2021

Seeq Corporation, een aanbieder van analytische software voor de procesindustrie en Industrial Internet of Things (IIoT), heeft bekend gemaakt dat het een Series C-financieringsronde van $50 miljoen heeft afgerond. Deze financieringsronde staat onder leiding van venture capital- en private equity-firma Insight Partners. Andere deelnemers aan deze ronde zijn bestaande investeerders Saudi Aramco Energy Ventures, Altira Group, Chevron Technology Ventures, Cisco Investments en Second Avenue Partners. De totale financiering van Seeq sinds de oprichting komt hiermee uit op circa $115 miljoen.

Seeq stelt ingenieurs en wetenschappers in de procesindustrie in staat om snel analyses uit te voeren, voorspellingen te doen, samen te werken en inzichten te delen om de productie- en bedrijfsresultaten verder te verbeteren. Klanten van Seeq zijn onder meer bedrijven in de olie- en gassector, de farmaceutische en chemische industrie, evenals bedrijven actief op het gebied van energie, mijnbouw, voedingsmiddelen en dranken, en andere procesindustrieën. Deze financiering versterkt de financiële middelen die Seeq beschikbaar heeft voor productontwikkeling, verkoop en marketing en helpt de aanwezigheid van het bedrijf op internationale markten verder te vergroten.

“We zijn verheugd onze Series C-financieringsronde af ​​te ronden met de steun van Insight Partners zodat wij ons bedrijf verder kunnen opschalen en productieorganisaties in staat kunnen stellen datagestuurde beslissingen te nemen”, aldus Steve Sliwa, CEO en medeoprichter van Seeq. “Door gebruik te maken van big data, machine learning en innovaties op het gebied van computer science maakt Seeq een nieuwe generatie door software gestuurde inzichten mogelijk.”

“Seeq is uitgegroeid tot de leider als het gaat om analytische oplossingen voor de procesindustrie en IIoT-projecten. We geloven dat ze de manier waarop bedrijven inzichten tot stand brengen en delen ook in de toekomst zullen blijven transformeren, zodat bedrijven sneller beslissingen kunnen nemen”, zegt Matt Koran, Vice President bij Insight Partners. “Het bedrijf heeft tot nu toe een ongelooflijke groei gerealiseerd en we zijn verheugd om met hen samen te werken om hun visie voor een nieuwe generatie van door machine learning mogelijk gemaakte analyses te helpen verwezenlijken.”

Seeq’s uitgebreide set aan applicaties voor het analyseren en delen van inzichten in procesgegevens omvat Workbench voor eenvoudig te gebruiken geavanceerde analyses, Organizer voor het publiceren van rapporten en dashboards, Data Lab voor toegang tot Python-bibliotheken en Cortex voor IT-beheer, dataconnectiviteit en rekenfuncties.

Seeq werd in 2020 door Inc. Magazine erkend als nummer 261 op hun 2020-lijst van de snelstgroeiende bedrijven, nummer 76 op Deloitte’s Technology Fast 500 en werd bovendien verkozen tot Red Herring Top 100 Noord-Amerikaanse winnaar.

De snelle groei van Seeq is onder andere mogelijk door zijn partnerschappen en door de adoptie van op cloud gebaseerd computergebruik. Seeq is beschikbaar op de AWS Marketplace en is een AWS Industrial Competency Partner. Op Azure is Seeq sinds 2019 beschikbaar in de Azure Marketplace. Het bedrijf werd onlangs erkend als 2020 Microsoft Energy Partner of the Year Finalist.

Naast partnerschappen rond cloud maakt Seeq koppelingen mogelijk met een uitgebreide reeks opslagplatforms van automatiseringsleveranciers voor on premise-oplossingen, waaronder OSIsoft, Siemens, GE, Honeywell, Emerson Automation Solutions, Inductive Automation, AVEVA, AspenTech, Yokogawa en andere aanbieders.

Seeq is beschikbaar via een wereldwijd partnernetwerk van systeemintegratoren, dat naast de directe verkooporganisatie in Noord-Amerika en Europa ook training en ondersteuning voor wederverkoop biedt in meer dan 25 landen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This