Interxion breidt uit met derde datacenter in Brussel

8 maart 2021

Interxion, een bedrijf van Digital Realty, is begonnen aan de werken van een derde datacenter in België dat een totale capaciteit van bijna 1.280 m2 zal hebben. De eerste fase van het project wordt in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

De uitbreiding – BRU3 – grenst aan de bestaande faciliteiten op de Interxion Brussels Campus, de toonaangevende cloud en interconnectie hub in België. Het nieuwe project zal een beroep doen op dezelfde hoge niveaus van netwerkconnectiviteit die beschikbaar zijn in de datacenters die al op de campus aanwezig zijn. Ze vormen de strategische uitbreiding van de wereldwijde infrastructuuroplossing in Digital Realty, PlatformDIGITAL in België.

De digitale economie hervormt in snel tempo zowel publieke als private sectoren. Als gevolg daarvan verschuiven ondernemingen nu hun structuren naar een nieuwe datacentrische benadering die always-on digitaal ondernemen ondersteunt, gevoed door real-time informatie. Door hun kritieke infrastructuur te implementeren bij de op één na grootste wereldwijde interconnectieprovider in de sector in België, profiteren klanten van toegang tot een steeds groeiende data community van connectiviteitsproviders, platformen en ondernemingen die Interxion de voorbije twintig jaar heeft uitgebouwd.

“BRU3 voldoet aan alle vereisten van zowel lokale bedrijven als wereldwijde multinationals, door toegang te bieden tot dense network connectivity, beschikbare power en interconnectiviteit met andere strategische Europese locaties”, zegt Dirk van de Geer, Managing Director, Interxion België. “We zijn verheugd om lokale en wereldwijde service providers ondersteuning te kunnen bieden via dit extra datacenter waarmee ze naadloos hun diensten kunnen uitbreiden dankzij PlatformDIGITAL.”

“De uitbreiding van Interxion in Brussel onderstreept ons engagement om de digitale transformatiestrategieën van onze klanten te ondersteunen, door hen gebruik te laten maken van een wereldwijd Digital Realty platform dat zich uitstrekt over 24 landen in zes continenten.”, zegt Jeff Tapley, Joint Managing Director EMEA bij Interxion. “Brussel heeft een grote connected digital community en is daarom een ideale locatie voor klanten om hun digitale infrastructuur te consolideren.”

De BRU3 faciliteiten zullen deel uitmaken van een nieuw duurzaam verwarmingsproject dat in Zaventem wordt opgestart. De warmte die vrijkomt door het datacenter kan gebruikt worden om lokale huishoudens mee te verwarmen. Dit initiatief onderbouwt het engagement van Digital Realty om bij het Science-Based Targets initiatief (SBTi) tegen de klimaatopwarming  aan te sluiten zoals eerder dit jaar wereldwijd aangekondigd.

De recent gepubliceerde Data Gravity Index DGx van Digital Realty, een prognose die de intensiteit en de zwaartekracht van de groei van data bij bedrijven in metropolen over de hele wereld weerspiegelt, stelt dat de intensiteit van Data Gravity voor de EMEA regio elk jaar zal verdubbelen en sneller zal blijven toenemen dan in Noord-Amerika en Asia Pacific.  De reikwijdte van het eerste onderzoek werd uitgebreid tot de bedrijfsdata van 23 verschillende verticale sectoren en 53 wereldwijde metropolen, waaronder Brussel. De data gravity intensity zou volgens de verwachtingen in de Belgische hoofdstad snel gaan toenemen met 1,41% CAGR tot 2024.

“De snelheid waarmee data zich vandaag vermenigvuldigt, is ongezien en er wordt verwacht dat ze tegen 2024 nog zal stijgen met 149 zettabytes – een toename met 150 procent in vergelijking met vorig jaar. Dit is vooral duidelijk in Europa, waar het volume van data dat wordt gecreëerd en uitgewisseld tussen Europese steden het hoogste van de wereld is. Daaruit volgt dan dat bedrijven onder toenemende druk staan om hun diensten snel en efficiënt aan te bieden aan klantenbestanden die geografisch erg verspreid liggen”, besluit Tapley.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This