Overname Ulysse Group uit Mons zet Destiny sterker in het zadel in Franstalig landsgedeelte

2 maart 2021

Destiny, aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen voor innovatieve ondernemingen, heeft internet- en netwerkinfrastructuur speler Ulysse Group uit Mons overgenomen.   Na de eerdere overnames van Ergatel in 2016, Belgium Telecom en Fuzer/Escaux in 2019, vergroot Destiny hiermee opnieuw haar klantenbestand in het zuiden van het land.  Het bedrijf versterkt tevens haar positie als nationale cloudtelecom challenger met vanaf nu een gelijkwaardige footprint in Vlaanderen en Wallonië, zowel op vlak van aantal klanten als aantal medewerkers. Vanuit de klantgerichte strategie van het bedrijf, blijft het kantoor in Mons houden.  Zo blijft Destiny dichtbij de klanten in Wallonië en heeft het naast Wavre, nu ook een tweede Waalse vestiging.  Zowel de 12 medewerkers van Ulysse Group als de drie medeaandeelhouders Gauthier Delfosse, Laurent Druart et Xavier Cluysen blijven aan boord, waardoor continuïteit voor de klanten gegarandeerd is.  

Joachim Lauwers, Managing Director België en Chief Product Officer van Destiny.

“Met de overname van Ulysse Group en zijn 350 klanten hebben we nu ongeveer evenveel klanten in het Franstalige als het Vlaamse landsgedeelte”, zegt Joachim Lauwers, Managing Director België en Chief Product Officer van Destiny. “En met mooie referenties van Ulysse Group zoals Groupe EPC-Familia, Les Editions Dupuis, Murprotec, Delitraiteur, gvotreauto.be en een aantal overheden, spelen we ook in een hoger marktsegment. Daarnaast versterken we met deze overname ook het dienstenaanbod van beide partijen.  Zo kunnen we klanten van Ulysse Group een volledige one-stop-shop oplossing in de cloud aanbieden.”  Met deze overname telt Destiny nu in totaal meer dan 200 medewerkers in België ongeveer gelijk verdeeld over de beide landshelften. “Met deze gelijkwaardige footprint langs beide kanten van de taalgrens, zitten we nog steviger in het zadel als nationale cloudtelecom challenger”, besluit Lauwers.   

Dankzij deze overname heeft Destiny ook toegang tot het Waalse kabel- en glasvezelnetwerk van VOO.  Daardoor kan het haar klanten nog meer keuze bieden op vlak van connectiviteit en redundantie.  Iets wat voor veel bedrijven in deze Covid tijden en bijhorende versnelde transitie naar de cloud van cruciaal belang is.  Daarnaast stelt het Destiny ook in staat om een laatste ontbrekende schakel toe te voegen in haar aanbod voor lokale besturen. Zo kan het Waalse gemeenten en overheidsbedrijven vanaf nu gecertificeerde en veilige toegang verlenen tot het Rijksregister en de Kruispuntbank.  

Gauthier Delfosse van Ulysse Group voegt toe: ”We brengen 25 jaar ervaring op vlak van internet, en netwerkinfrastructuur mee naar Destiny en voegden recent ook VOIP-oplossingen aan ons portfolio toe.  Als marktleider in cloudcommunicatie oplossingen biedt het Destiny portfolio dan weer een sterke toegevoegde waarde voor onze klanten in hun transitie naar de cloud.  Tegelijk kunnen wij de nodige expertise op het vlak van website beheer en ontwikkeling toevoegen aan het Destiny portfolio.  We zijn ervan overtuigd dat we samen met Destiny onze klanten nieuwe tools, cloudoplossingen en toegang tot 4G/5G kunnen bieden, zodat ze nog beter voorbereid zijn op de digitale uitdagingen van morgen.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This