Siemens, IBM en Red Hat lanceren hybrid cloud-initiatief voor industriële IoT-data

26 februari 2021

Siemens, IBM en Red Hat kondigen een nieuwe samenwerking aan rond het gebruik van een hybride cloud die een open, flexibele en veiligere oplossing moet leveren. Hiermee kunnen fabrikanten en fabrieksoperators real-time waarde halen uit hun operationele gegevens. Volgens een rapport van IBM kan een enkele productielocatie in een maand meer dan 2.200 terabytes aan data genereren terwijl de meeste gegevens ongeanalyseerd blijven.

Bij dit gezamenlijke initiatief zal Siemens Digital Industries Software de open hybride cloud-aanpak van IBM toepassen, die gebouwd is op Red Hat OpenShift, om zo de implementatieflexibiliteit van MindSphere®, de industriële IoT as a service-oplossing van Siemens, uit te breiden. Hierdoor kunnen klanten MindSphere on-premise draaien, wat de snelheid en wendbaarheid in fabrieks- en fabrieksoperaties verbetert, maar ook via de cloud, wat zorgt voor naadloze productondersteuning, updates en zakelijke connectiviteit.

“De fabrikanten van vandaag vereisen wendbaarheid en flexibiliteit om te voldoen aan de verwachtingen voor producten van hogere kwaliteit met kortere productiecycli,” zegt Raymond Kok, senior vice president Cloud Application Solutions voor Siemens Digital Industries Software. “MindSphere biedt klanten nu al datagedreven inzichten om hun operaties te versterken via Industrial IoT. Door onze samenwerking met IBM en Red Hat kunnen we klanten nu de flexibiliteit bieden om MindSphere on-premise of in de cloud te gebruiken, om zo het beste te voldoen aan hun verschillende operationele behoeften en efficiënter, wendbaarder en responsiever te worden voor de huidige markt.”

“We zien dat de meeste industriële data buiten de IT wordt gegenereerd – bijvoorbeeld in productieoperaties, supply chains of door connected producten. Om deze digitale technologieën te benutten, kiezen fabrikanten er voor om data omhoog naar hun enterprise cloud te sturen, of de technologie naar beneden te halen,” zegt Manish Chawla, Industry General Manager, Energy, Resources, and Manufacturing bij IBM. “Onze samenwerking met Siemens maakt gebruik van hybride cloud en wordt ontwikkeld om fabrikanten het beste van twee werelden te bieden: autonomie, snelheid en controle over gegevens van de werkvloer, die aan de edge worden verwerkt, in combinatie met een naadloze verbinding met de organisatie.”

“Onze samenwerking met Siemens helpt bij het stroomlijnen van operaties in de maakindustrie door het toonaangevende Kubernetes-platform en een open hybride aanpak te leveren,” zegt Darrell Jordan-Smith, senior vice president, Industries and Global Accounts bij Red Hat. “Met Red Hat OpenShift als onderliggend platform voor MindSphere verminderen we de complexiteit door fabrikanten één uniforme methode te bieden om MindSphere on-site of in de cloud te implementeren en gebruiken. Hierdoor kunnen productieleiders zich richten op innovatie en het realiseren van maximale bedrijfsresultaten.” 

Om de mogelijkheden van Mindsphere te operationaliseren en IT-risico’s te verminderen, zullen IBM Global Business Services en Global Technology Services-consultants fungeren als leverancier van de managed services en IoT-oplossingen voor Siemens’ MindSphere-klanten. 

MindSphere wordt door organisaties gebruikt om real-time sensorgegevens van producten, fabrieken, systemen en machines te verzamelen en te analyseren. Hiermee kunnen gebruikers producten, productiemiddelen en productieprocessen in de hele waardeketen optimaliseren en een real-time digital twin opbouwen. Door Red Hat OpenShift, het toonaangevende Kubernetes-platform, te gebruiken als de voorkeursarchitectuur op locatie, krijgen klanten de flexibiliteit om MindSphere-oplossingen lokaal in een private cloud te draaien, of in toekomstige toepassingen via een hybride, multi-cloud model. Daarnaast maakt het ‘field to enterprise’ inzichten mogelijk. Met dit aanbod stellen Siemens en IBM de klanten in staat om de volledige fysieke controle over hun gegevens te behouden, zodat ze beter kunnen voldoen aan wettelijke vereisten en privacy van gegevens. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This