Mimecast breidt API-ecosysteem uit naar 60 integraties

25 februari 2021

Mimecast heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn wereldwijde samenwerkingsprogramma. Het securitybedrijf biedt nu 60 kant-en-klare en op maat gesneden integraties met technologiepartners zoals CrowdStrike, IBM Security, Netskope, Palo Alto Networks, Rapid7, ServiceNow en Splunk. Deze koppelingen vergroten het inzicht in het dreigingslandschap, beperken de complexiteit, minimaliseren de risico’s en verbeteren de detectie van en respons op bedreigingen.

Het grote aantal API-integraties stelt organisaties in staat om de dreigingsinformatie van Mimecast in te bouwen in hun bredere securityecosysteem. De geïntegreerde threat intelligence helpt ze om meer te halen uit de securitytools die ze gebruiken. Daarnaast kunnen organisaties repetitieve taken automatiseren via API’s en integraties met SOAR, ITSM en interne systemen. Dit bespaart veel tijd bij het reageren op incidenten. 

Belang van integraties

“Door een forse toename van phishing, CEO-fraude en andere cyberaanvallen zijn organisaties genoodzaakt hun securityomgeving en -processen kritisch te evalueren”, zegt Jules Martin, vice president ecosystem & alliances bij Mimecast. “Gemiddeld gebruikt een groot bedrijf 75 securityoplossingen. Zonder integraties is het moeilijk om zo’n complex ecosysteem efficiënt te beheren. Daarom maakt ruim de helft van onze enterpriseklanten gebruik van een of meerdere kant-en-klare integraties, soms zelfs wel vijf.” 

“Om geavanceerde bedreigingen het hoofd te bieden, moeten organisaties een gedetailleerd inzicht hebben in hun securityomgeving én in staat zijn om sneller en efficiënter te reageren op incidenten”, aldus Lee Weiner, chief innovation officer bij Rapid7. “Dankzij onze SIEM- en SOAR-integraties met Mimecast profiteren onze gezamenlijke klanten van een verbeterde beveiliging, kortere responstijden en efficiëntievoordelen via automatisering.”

“De mogelijkheid om dreigingsinformatie snel te ontcijferen en deze direct te delen binnen een securityframework is cruciaal voor een solide beveiliging en het afslaan van aanvallen”, zegt Lamont Orange, chief information security officer bij Netskope. “Door de integratie met Mimecast kunnen onze gezamenlijke klanten sneller reageren op incidenten en zo hun security versterken.”

SecOps Virtual 2021

Mimecast organiseerde onlangs het online evenement SecOps Virtual. Tijdens dit event verkenden klanten en technologiepartners hoe krachtige API-integraties helpen om het maximale te halen uit Mimecast en andere securityinvesteringen. Eventsponsoren CrowdStrike, Netskope, Palo Alto Networks, Rapid7 en Splunk verzorgden informatieve sessies met praktische aanbevelingen. Alle presentaties zijn nu on-demand terug te kijken via https://www.mimecast.com/secops-virtual/.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This