talent.io onthult salarissen van softwareontwikkelaars in Europa

19 februari 2021

Het coronavirus heeft de arbeidsmarkt in 2020 op zijn kop gezet. Uit een nieuw onderzoek van talent.io over de salarissen van softwareontwikkelaars in Europa blijkt dat het gemiddelde salaris voor softwareontwikkelaars in München op 67.406 euro ligt, in Londen op 66.000 euro en in Berlijn op 64.267 euro. In het rapport zijn in totaal tien Europese steden meegenomen. 

Wat voor salaris kunnen softwareontwikkelaars tegenwoordig verwachten? Wat is een marktconform salaris vanuit een werkgeversperspectief? Om deze vragen te beantwoorden heeft talent.io, een Europees talentwervingsplatform, meer dan honderdduizend salarisvoorstellen geanalyseerd. In het rapport worden salarissen en dagtarieven van zowel vaste werknemers als freelancers vergeleken, gerangschikt op ervaring en stad en gericht op vier functies: back-end developers, front-end developers, full stack developers en lead developers. De belangrijkste bevindingen van het onderzoek zijn:

“Na ons onderzoek over de stand van zaken op de tech recruitment-markt in mei 2020, biedt talent.io het tech-ecosysteem verdere ondersteuning door inzicht te bieden in de werving van softwareontwikkelaars in 2021”, vertelt Nicolas Meunier, mede-oprichter van talent.io. Met dit onderzoek brengt talent.io de marktdynamiek, salarissen en vraag naar specifieke functies en technologieën in kaart. Het volledige rapport kan hier worden gedownload.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This