Dataroots zet groei voort met tien nieuwe aanwervingen

18 februari 2021

Dataroots, de Leuvense expert in artificiële intelligentie, zet de groei van 2020 voort en investeert dit jaar wederom in nieuw talent. Met de aanwerving van tien nieuwe krachten gaat de scale-up reeds naar vijftig medewerkers. De starters bieden een sterke mix op vlak van ervaring. De helft van de nieuwe krachten bestaat uit junior profielen die gedurende twee maanden een voltijdse opleiding krijgen onder de noemer van de RootsAcademy. Met deze nieuwe uitbreiding wil de scale-up de verhoogde vraag naar hun diensten en oplossingen opvangen en zich verder toespitsen op data-oplossingen op bedrijfsniveau. 

Dataroots werd in 2016 opgericht door machine learning engineers Bart Smeets en Jonas Tundo en is in geen tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de Belgische AI-markt. Ondanks het coronajaar 2020 werd de groei van de Leuvense scale-up doorgezet. “Sinds begin dit jaar gingen al tien nieuwe talenten aan de slag. De helft zijn getalenteerde schoolverlaters en de andere helft heeft eerdere ervaringen met AI”, vertelt oprichter en CEO Jonas Tundo. “We zijn dus in een anderhalf jaar verdubbeld naar vijftig mensen en we willen deze groei verder aanhouden in 2021.”

Jonas Tundo & Bart Smeets (foto dateert van voor de huidige coronamaatregelen).

Twee maand voltijdse opleiding

De nieuwe collega’s starten hun carrière bij Dataroots met een voltijdse opleiding van twee maanden, onder de noemer van de RootsAcademy. Dit is een volwaardig opleidingstraject met een curriculum en een eindwerk gericht op het vertalen van academische kennis naar praktijkgerichte vaardigheden. Bovendien is het vaak een onderscheidende factor voor sollicitanten om te kiezen voor Dataroots. 

Frederik De Smedt, data ingenieur bij Dataroots en coördinator van de RootsAcademy: “Juniorprofielen hebben vaak uitstekende academische vaardigheden maar missen nog toepasbare vaardigheden die je op de werkvloer nodig hebt. Met praktische lessen en in groep uitdagingen aangaan die de realiteit van het bedrijfsleven weerspiegelen, laten we hen ervaring opdoen en de nodige certificeringstrajecten doorlopen bij de voornaamste cloudproviders. We zien bij de vorige generatie afgestudeerden van de RootsAcademy dat dit hen sterk geholpen heeft en dat deze aanpak dus zijn vruchten afwerpt. Ook maakt iedereen kennis met zowel data engineering als machine learning om elkaars leefwereld te leren kennen.”

Marktambities verwezenlijken

Deze aanwervingsronde kadert in de ambities van de scale-up om de positie als AI-competentiecentrum verder uit te bouwen en om aan de steeds toenemende vraag uit de markt te blijven voorzien. 

Jonas Tundo: “De sectoren waar we momenteel actief zijn blijven groeien, alsook boren we nieuwe domeinen aan zoals landbouw en industrie. De vraag naar onze oplossingen stijgt dan ook sterk. Ook het type projecten evolueert naar groter en complexer. Ons doel is om onze klanten te ondersteunen om hun data gedreven marktambities te verwezenlijken. Daarbij ambiëren we om onze slagkracht te versterken in heel België als dé referentie in end-to-end data-oplossingen. Hiervoor trekken we geschikt talent aan zoals machine learning engineers, data engineers en cloud engineers maar zoeken we ook coördinerende profielen zoals analytics translators en projectcoördinatoren. Diversiteit in ons team is voor ons erg belangrijk. Zo versterken in 2021 minstens vijf vrouwen ons internationale team, waaronder twee engineers en een projectcoördinator. Dit jaar willen we op dezelfde manier blijven groeien met het oog op verdere aanwervingen en expansie in het hele land. Al blijft kwaliteit onze grootste focus. We doen er alles aan om de standaard die we voor onszelf gelegd hebben te blijven halen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This