Vrije Universiteit Brussel klaar voor digitale lesactiviteiten met de hulp van Colt

17 februari 2021

Colt Technology Services, wereldwijde leverancier van netwerk-en spraakdiensten, ondersteunde de Vrije Universiteit Brussel (VUB) bij digitale lesactiviteiten en examens. De coronacrisis bracht het digitaal lesgeven in een stroomversnelling. Ook de VUB merkte dit en had nood aan een betrouwbaar en gegarandeerd onderliggend netwerk met voldoende bandbreedte. Om klaar te zijn voor een verdere digitale toekomst, richtte de VUB nieuwe aula’s in op locaties buiten haar bestaande campussen in drie weken tijd met behulp van Colt Technology Services.

Nog voor de uitbraak van de coronapandemie onderzocht de VUB al de mogelijkheid tot het streamen van lessen in de evolutie naar digitaal lesgeven. Door COVID-19 moest de VUB echter in een zeer kort tijdsbestek kunnen rekenen op performante extra connectiviteit en bandbreedte. Daarvoor klopte ze aan bij Colt Technology Services, dat de nodige oplossingen en ondersteuning bood. Nieuwe locaties onder meer in het Vlaams Parlement, het kunstencentrum Bozar of het gebouw in de Jozef II-straat werden ingericht als nieuwe aula’s voor contactonderwijs op anderhalve meter afstand. Sommige van die unieke locaties dienden echter nog uitgerust te worden met een snelle toegang tot het internet om zowel live lessen te streamen als wifi in de aula te garanderen. Dankzij de snelle actie van het lokale account en delivery team kon Colt binnen de drie weken de volledige oplossing opleveren met een garantie op maximale performantie.

Studenten kunnen nu rekenen op een stabiele internetverbinding in de aula’s, maar ze kunnen net zo goed comfortabel en veilig van thuis uit les volgen. Professoren zien nieuwe mogelijkheden om bijvoorbeeld interactieve content te integreren in hun digitale lessen. 

Performantie, snelheid en flexibiliteit

Henri Vanroelen, CIO van de VUB vertelt: “Die gegarandeerde performantie was voor ons van cruciaal belang, zeker bij bijvoorbeeld het digitaal afnemen van examens. Colt maakte in recordtempo de nieuwe locaties klaar voor digitale lesactiviteiten.” Volgens hem kon de VUB snel schakelen naar digitaal onderwijs dankzij de snelheid en flexibiliteit van Colt. Dat hun vraag naar bandbreedte daarbij tien maal groter was, vormde geen probleem. Bovendien is bij Colt de bandbreedte steeds aanpasbaar aan de specifieke vraag voor een bepaalde periode. “Die flexibiliteit van het aanbod enerzijds en van het account en delivery team anderzijds in combinatie met de betrouwbaarheid van de connectie maakt van Colt een uitstekende partner”, aldus Henri Vanroelen. 

Op sommige van de locaties was Colt al aanwezig met zijn infrastructuur. “Hierdoor konden we snel schakelen om de VUB de nodige connectiviteit te leveren”, vertelt Laura Farina, Sales Director Belux bij Colt. “We zijn blij dat we de VUB konden helpen door hun sites zeer snel te voorzien van de nodige high bandwidth connectiviteit.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This