Dassault Systèmes continueert omzet- en winstgroei in vierde kwartaal en fiscaal jaar 2020

8 februari 2021

3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het vierde kwartaal van 2020, dat eindigde op 31 december. Tevens heeft het bedrijf de resultaten van fiscaal jaar 2020 gepubliceerd. De totale omzet groeide in het vierde kwartaal met 7% naar bijna 1,22 miljard euro. In geheel 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van 4,45 miljard euro, een toename van 12% in vergelijking met 2019 (IFRS in constante valuta).  

Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “Tijdens deze uitzonderlijke periode hebben wij als strategische partner het cruciale belang aangetoond van gezamenlijke innovatie in de sectoren waarop wij ons richten. Door een nauwe betrokkenheid hebben we veel klanten geholpen hun activiteiten tijdens de pandemie te managen en opnieuw uit te vinden – vooral bedrijven in de maakindustrie. Tegelijkertijd heeft ons collaboratieve innovatieplatform klanten in staat gesteld zich voor te bereiden op de toekomst en te blijven werken aan hun volgende generatie duurzame innovaties.” 

“Het bedrijfskritische belang van ons platform is het meest zichtbaar in de Life Sciences-markt, waar in 2020 een meerderheid van de klinische tests voor COVID-19 zijn uitgevoerd met MEDIDATA-oplossingen. De gezondheidscrisis heeft duidelijk het marktveranderende karakter van de ‘virtual twin experience’ aangetoond, vanaf de onderzoeksfase tot en met patiëntenzorg.

De toegevoegde waarde van merken als BIOVIA, SIMULIA, DELMIA en NETVIBES maakt het bovendien mogelijk om oplossingen te leveren die ervoor zorgdragen dat de ontwikkeling en productie van vaccins en therapieën iedereen in de wereld bereikt.” “In het kader van onze doelstelling hebben wij ervoor kozen het wereldwijde personeelsbestand te behouden zonder overheidssteun. Wij zijn zelfs blijven investeren in de uitbreiding van onze R&D-teams, vooral op het gebied van data science, omdat zij van essentieel belang zijn in het helpen van onze klanten om de volgende generatie innovaties te creëren en te ontwikkelen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This