SAS Viya maakt analytics voor iedereen toegankelijk

5 februari 2021

Analytics marktleider SAS blijft innoveren door de toegang tot zijn krachtige, cloud-native SAS® Viya® platform te vereenvoudigen. Recente productontwikkelingen helpen SAS-klanten om analytics efficiënter in hun organisaties in te zetten. De analytics workloads kunnen eenvoudig worden beheerd en SAS kan makkelijk worden geïntegreerd in verschillende applicaties.

Veel organisaties worstelen met de wereldwijde pandemie en de gevolgen daarvan. Volgens Jim Goodnight, CEO en oprichter van SAS, kan SAS Viya helpen in deze moeilijke tijd. “SAS Viya ondersteunt organisaties om hun data, klanten en operaties op een nieuwe, innovatieve manier te bekijken, zodat ze vol vertrouwen beslissingen kunnen nemen”, zegt Dr Goodnight. “Toonaangevende organisaties zoals Hanesbrands, Mercy, Banco Bradesco en Qualitas Insurance Company vertrouwen elke dag op SAS Viya. Organisaties kunnen innovatie versnellen en kosten verlagen door analytics in hun organisatie te operationaliseren. SAS Viya zorgt dat modellen die in meerdere programmeertalen zijn ontwikkeld, naadloos aansluiten op de systemen waarin ze worden gebruikt, zodat het implementeren van modellen geen tijdrovende hercodering meer vergt.”

“Deze Viya-release is als cloud-native ontwikkeld. SAS Viya wordt aangeboden via zowel publieke clouds als private cloudomgevingen van bedrijven. SAS Viya kan nu automatisch worden vernieuwd zodra er nieuwe releases of updates beschikbaar zijn, zonder langdurige migraties”, zegt Mathias Coopmans, EMEA cloud & architecture leader bij SAS.

SAS Viya biedt nu ook vergaande integratie met Microsoft Azure oplossingen

SAS Viya is nu beschikbaar op het Microsoft Azure cloud platform. Vorig jaar is SAS een strategisch partnership met Microsoft aangegaan. De integratie tussen Azure en het SAS Viya analytics-platform stelt klanten in staat om SAS Analytics eenvoudig en betrouwbaar in hun cloud omgevingen te laten draaien, gebruikers makkelijk toegang te geven tot de laatste innovaties en upgrades en alles centraal te beheren met tools waar ze al bekend mee zijn. Hierdoor hoeft IT zich minder te richten op routinematige analytics taken en kunnen ze zich bezighouden met meer hoogwaardige, strategische werkzaamheden die managers helpen om betere beslissingen te nemen.

“De samenwerking die we met SAS hebben, heeft onze klanten geholpen hun groei te versnellen en hun digitale transformatie-initiatieven uit te breiden”, zegt Casey McGee, Vice President of Global ISV Sales bij Microsoft. “We zijn enthousiast over de nieuwste innovatie van SAS Viya, die voorziet in een naadloze integratie met Microsoft Azure. De bundeling van de analytics-expertise van Microsoft en SAS biedt onze klanten, in alle sectoren, nog meer wendbaarheid en schaalbaarheid, zodat ze ook in onzekere tijden kunnen blijven innoveren”.

Een van de gezamenlijke sectorspecifieke oplossingen die we bieden is het Predict & Plan Consumer Demand, gebouwd op SAS Viya, nu beschikbaar via de Microsoft Azure Marketplace. Het is de eerste van vele industriespecifieke cloud analytics-oplossingen die SAS en Microsoft Azure samen willen bouwen.

Een SAS Viya-aangedreven COVID-dashboard redt levens in India

De staat Odisha, in het oosten van India aan de Golf van Biskaje, gebruikt een geavanceerd advanced analytics en visualisatie platform op SAS Viya om de gevolgen van de COVID-pandemie voor haar 46 miljoen inwoners beter te begrijpen en te beheersen. De burgers en overheidsambtenaren van Odisha maken proactief gebruik van het Odisha State COVID-19 dashboard als de enige, betrouwbare bron voor het bijhouden van trends in infectiecijfers, ziekenhuisopnames en beschikbare medische middelen. Het dashboard helpt Odisha het virus voor te blijven en kan daarmee levens redden.

COPD Foundation gebruikt SAS Viya om het verschil te maken voor haar leden

Toen de COVID-pandemie toenam, voelden de 320 miljoen mensen die lijden aan chronische obstructieve longziekte (COPD) zich kwetsbaarder dan ooit. SAS Viya en de ingebouwde sterke AI-functies hielpen de COPD Foundation om ongestructureerde data te onderzoeken, patronen te identificeren en zinvolle rapporten op te stellen voor haar leden. Dit stelde de organisatie in staat om de onderwerpen te identificeren die het meest zorgwekkend waren voor haar leden, zoals toegang tot zuurstof, medicijnen, en longrevalidatiediensten. Hierdoor werd de steun en het bereik van de Foundation tijdens de pandemie nog relevanter.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This