Digitale bedrijven stappen over op cloud voor empowerment

25 januari 2021

Tegenwoordig zorgen innovatieve webgebaseerde technologieën ervoor dat zowel grote bedrijven als kleine zelfstandig ondernemers hun interne en externe strategieën kunnen verbeteren. Wil je weten waarom digitale bedrijven massaal overstappen naar de cloud? Deze biedt interessante kansen om hun strategie te verbeteren.

In deze blogpost vind je meer uitleg over de redenen waarom digitale bedrijven overstappen op de Cloud voor empowerment. In vergelijking met grote succesvolle bedrijven kan een zelfstandig ondernemer zich meestal geen interne ICT-werknemers veroorloven. 

Hierdoor wordt het dus vrijwel onmogelijk om op een efficiënte manier de verschillende digitale processen binnen het bedrijf te monitoren. Gegevens worden meestal niet bewaard of opgeslagen, waardoor deze processen nooit verbeterd zullen worden. Ook de werknemers van het bedrijf kunnen hierdoor vaak minder efficiënt hun werkzaamheden uitvoeren.

Hoe kan de cloud digitale bedrijven helpen?

Het digitale tijdperk waarin we momenteel leven brengt veel veranderingen met zich mee. Steeds meer bedrijven stappen hierdoor over van hun traditionele manier van werken naar verschillende cloudgebaseerde softwaresystemen. 

Hierdoor kunnen werknemers van deze bedrijven vanaf elk gewenst apparaat en locatie hun werk verrichten. Bovendien zorgt zo’n cloudgebaseerd softwaresysteem ervoor dat de computers van werknemers worden voorzien van de nieuwste besturingssystemen en de juiste software.

Daarnaast zorgt de overstap naar de cloud voor diverse andere interessante voordelen. Deze softwaresystemen zijn dan ook beschikbaar voor zowel kleine als grote bedrijven en start-ups. Echter weten nog te weinig zelfstandig ondernemers hiervan af, of vertrouwen de cloudgebaseerde software niet met hun vertrouwelijke gegevens. Daarom staan de meest belangrijke voordelen hieronder op een rij!

Bescherming van bedrijfsgegevens

Ondanks het lage vertrouwen van de meeste kleine ondernemers, zijn het juist de grote bedrijven die naar cloudgebaseerde softwaresystemen overstappen. Deze bedrijven vinden het daarbij minimaal net zo belangrijk dat hun bedrijfsgegevens veilig in de cloud staan opgeslagen. Zonder dat hackers en andere cybercriminelen met deze gegevens ervan doorgaan.

De bescherming van bedrijfsgegevens behoort tot de belangrijkste taken binnen het repertoire van cloudgebaseerde softwarepakketten. Aangezien hiermee het hoogst haalbare niveau van beveiliging behaald kan worden, zorgt het bedrijf achter deze software ervoor dat hun servers op verschillende plaatsen staan en maken ze tevens gebruik van automatische back-ups.

Wil je meer weten over deze cloudgebaseerde softwaresystemen? Of wil je simpelweg de online privacygegevens van je bedrijf beter beschermen? Dan kun je naast de overstap naar cloudgebaseerde software voor bedrijven ook gewoon gebruik maken van een betrouwbaar VPN-netwerk. Hier vind je de beste gratis VPN’s beschikbaar! Zo weet je gegarandeerd zeker dat je privégegevens altijd beschermd blijven. 

Verbeterde interne en externe communicatie

Voor digitale bedrijven die overstappen op een cloudgebaseerd softwaresysteem, die kunnen via elk apparaat overal ter wereld toegang krijgen tot hun bedrijfsgegevens. Hiervoor zijn echter twee dingen noodzakelijk. Deze twee dingen zijn een stabiele internetverbinding en een internetbrowser. 

Daarnaast verzenden deze innovatieve softwaresystemen ervoor dat informatiestromen vlekkeloos verlopen. Nadat een bedrijf is overgestapt zie je vaak dat zowel de intern als externe communicatie is verbeterd. Dit geldt dus voor het rechtstreekse contact van bijvoorbeeld het management naar bepaalde afdelingen en/of werknemers, maar ook het contact met klanten en partners.

Hogere productiviteit

Digitale bedrijven die overstappen naar een cloudgebaseerd softwaresysteem, die zien vaak een forse verbetering in de productiviteit van werknemers. De overstap kan daarnaast een positieve uitwerking hebben voor zowel het back- als frontoffice. 

Cloudgebaseerde softwaresystemen helpen bedrijven namelijk bij het genereren, ontwikkelen en coördineren van de werkzaamheden. Ook stellen deze innovatieve technologieën bedrijven in staat om hun bedrijfsgegevens veilig te bewaren. Als ondernemer hoef je dus geen zorgen meer te maken over het feit dat deze gegevens eventueel verloren zouden kunnen gaan.

Bovendien wordt een vlekkeloze samenwerking tussen diverse afdelingen binnen het bedrijf gerealiseerd. Het uiteindelijke doel hiervan is om een ​​volledig beeld van het bedrijf te krijgen, zodat de communicatie tussen bijvoorbeeld het management en de marketingafdeling binnen het bedrijf.

Altijd toegang tot bedrijfsgegevens

Stel dat je bijvoorbeeld een server op kantoor hebt staan, die kwetsbaar is voor onder andere stroomuitval, periodieke back-ups nodig heeft en geheel afhankelijk is van de internetverbinding op kantoor. 

In principe bestaan er dus talloze redenen waarom je als zelfstandig ondernemer jezelf zorgen kunt maken over de veiligheid van deze gegevens. Daarom maken tegenwoordig dus steeds meer bedrijven gebruik van deze cloudgebaseerde softwaresystemen. Aangezien ze namelijk op deze manier de verantwoordelijk voor de veiligheid van hun bedrijfsgegevens uitbesteden. 

Rene Mulyandari

Rene Mulyandari

Rene Mulyandari is tekstschrijver

Pin It on Pinterest

Share This