Snowflake Data Marketplace breidt het totaal aantal dataleveranciers uit met meer dan 300%

20 januari 2021

Data cloud-organisatie Snowflake kondigt aan dat sinds april 2020 het aantal dataleveranciers op Snowflake Data Marketplace met meer dan 300% is gegroeid. Duizenden organisaties gebruiken de kracht van de Data Cloud via Snowflake Data Marketplace om sneller goede insights te verkrijgen, met naadloze toegang tot data van open en commerciële externe data- en Saas-leveranciers.

Snowflake Data Marketplace moderniseert het proces van het ontdekken, toegang krijgen en kopen van data, door datawetenschappers, -analisten en business intelligence-professionals naadloze toegang te geven tot live, direct bruikbare data. Door de veilige technologie voor het delen van data op het Snowflake-platform, hebben klanten geen dure en omslachtige data pipelines en -integraties nodig om toegang te krijgen tot de meest actuele data. Snowflake Data Marketplace biedt niet alleen toegang tot data van externe dataleveranciers, maar stelt klanten ook in staat om veilig toegang te krijgen tot hun gegevens van veel SaaS-producten die ze al gebruiken, waardoor nog meer waarde wordt gerealiseerd vanuit het datanetwerk in de Data Cloud.

Door Snowflake Data Marketplace kunnen gebruikers: 

  • Toegang krijgen tot meer dan 350 datasets van meer dan 120 dataleveranciers, waaronder Heap Analytics, Knoema, FactSet, Safegraph, WeatherSource binnen 16 categorieën. Hiervan zijn 26% open datasets die toegankelijk zijn voor alle Snowflake-klanten.  
  • Nieuwe inzichten verkrijgen door het combineren van data van meerdere externe dataleveranciers met hun eigen data. 
  • Gebruik maken van ingebouwde uitgebreide beveiligings- en governancecontroles die het mogelijk maken om onder meer compliant zijn op het gebied van GDPR, CCPA, HIPAA en FedRAMP (medium).   
  • Inzichten gebruiken van de meest opgevraagde datacategorieën zoals public health-, weer- en locatiedata om de impact van de COVID-19-pandemie op hun organisatie beter te begrijpen. 

Door de Snowflake Data Cloud is het mogelijk om het delen van data naadloos te laten verlopen waardoor een sterkere samenwerking tussen dataleveranciers en consumenten binnen elke industrie mogelijk is. Retailorganisaties gebruiken door middel van Snowflake Data Marketplace datasets van externe dataleveranciers in combinatie met hun eigen data om inzichten te krijgen die hen helpen bij het nauwkeuriger volgen en voorspellen van hun voorraad, terwijl gezondheidsorganisaties een variatie van interne en externe databronnen gebruiken om onderzoek te versnellen of nieuwe therapieën en medicijnen te ontwikkelen.  “Klanten halen nu al veel waarde uit de beschikbare data via Snowflake Data Marketplace, en dit is nog maar het begin,” aldus Christian Kleinerman, SVP Product bij Snowflake. “Naarmate meer organisaties en traditionele sectoren digitaal transformeren, zullen ze hun data-ecosysteem op een andere manier bekijken en gebruiken. Ze zullen toevoegen aan én profiteren van de sterke datanetwerkeffecten van de Snowflake Data Cloud om nieuwe producten te creëren die hun bedrijf op de lange termijn ondersteunen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This