Colt breidt samenwerking met Equinix uit met on demand connectiviteit voor Equinix Fabric

17 december 2020

Colt Technology Services heeft zijn samenwerking met Equinix uitgebreid. Colt gaat klanten van Equinix toegang geven tot flexibele, on demand connectiviteit met Equinix Fabric. Equinix Fabric biedt directe, veilige en dynamische verbindingen met gedistribueerde en digitale ecosystemen binnen Platform Equinix.

Dankzij de uitbreiding van de samenwerking tussen Colt en Equinix kunnen bedrijven vanaf hun vertrouwde platform vrijwel in realtime een verbinding maken met hun panden via het omvangrijke Colt IQ Network, dat 29.000 gebouwen verbindt. De last mile-oplossing voorziet ook in connectiviteit met datacenters buiten het ecosysteem van Equinix.

De on demand onderlinge verbindingen tussen Colt en Equinix Fabric worden volledig geautomatiseerd tot stand gebracht met een API die de gebruikservaring van begin tot eind vereenvoudigt. Met de on demand connectiviteit met Equinix die Colt faciliteert kunnen bedrijven volledige grip krijgen op hun digitale infrastructuur. Ze kunnen daarmee profiteren van een excellente gebruikservaring en de flexibiliteit vergroten van wat tegenwoordig een cruciaal bedrijfsmiddel is: hun netwerk.

De samenwerking tussen Colt en Equinix ging in 2017 van start. De twee bedrijven hebben hun dienstenaanbod inmiddels verder ontwikkeld, zodat zij in een optimale positie verkeren om bedrijven te helpen met het versnellen van hun digitale transformatie.

Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge

Belgische klanten van Colt profiteren al van het unieke, speciaal gebouwde, intelligente netwerk van Colt Technology Services dat volledig is geïntegreerd met de cloud. Dit betekent connectiviteit met bijna 29 datacenters en met meer dan 1.140 on-net gebouwen in België. Colt heeft Metropolitan Area Networks in Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge.

Colt investeert bovendien aanzienlijk in zijn infrastructuur in de regio om aan de groeiende connectiviteitseisen van digitale ondernemingen te kunnen voldoen. Deze netwerkuitbreiding in België biedt connectiviteit met een hoge capaciteit, klaar voor een snelle dienstverlening. Zo hebben Colts klanten de mogelijkheid om op te schalen in overeenstemming met hun behoeften op het gebied van dataverbruik en waarborgen ze hun connectiviteit in de toekomst.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “We zijn bijzonder trots op onze On Demand-oplossing. Netwerken zijn allang geen vaste kostenpost meer. Ze zijn uitgegroeid tot de pijler van de digitale transformatie van organisaties. We weten dat deze transformatie zich dit jaar in sommige gevallen van de ene dag op de andere voltrok. De uitbreiding van onze samenwerking met Equinix zal de zakelijke groei en flexibiliteit in een stroomversnelling brengen. Dat is de doelstelling die ons verbindt.”

Colt On Demand

Colt On Demand biedt organisaties de mogelijkheid om zelf in een paar minuten tijd veilige verbindingen met hoge bandbreedte op te zetten. De bandbreedte kan realtime worden op- of afgeschaald. De Colt On Demand wordt beheerd via een online klantenportaal. Het afnemen van connectiviteit vindt plaats op basis van een flexibel ‘pay as you go’-model.

Michael Winterson, vice president Business Development EMEA en directeur van Equinix Services: “Dit jaar is meer dan ooit gebleken hoe belangrijk een flexibele infrastructuur is voor de inrichting van een werkelijk verbonden ecosysteem. Het doet ons een genoegen om samen te werken met dienstverleners als Colt die net als ons netwerkoplossingen willen afleveren die bijdragen aan de digitale transformatie en passende ondersteuning bieden voor het huidige dynamische zakelijke klimaat.”

Colt On Demand for Equinix Fabric zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 in Europa en Azië beschikbaar zijn.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This