WatchGuard introduceert nieuwe Firebox-appliances

16 december 2020

WatchGuard Technologies brengt twee nieuwe appliances op de markt: de Firebox M4800 en M5800. Deze nieuwe firewalls combineren krachtige prestaties met hoogwaardige securitydiensten en gebruiksgemak. Ze zijn zeer geschikt voor organisaties met veel werknemers die thuis of ergens anders werken, buiten de veilige grenzen van het bedrijfsnetwerk. Recent onderzoek van WatchGuard onderstreept het belang van https-inspectie in het huidige dreigingslandschap.

Organisaties die versleuteld verkeer niet goed kunnen analyseren, merken ruim de helft van de aanvallen niet op. Na gestandaardiseerde testen ontwikkeld door NetSecOPEN is de M5800 gecertificeerd voor doorvoersnelheden tot 4,9 Gbps met alle securityscans en https-inspectie ingeschakeld. Deze testmethode wordt ook gehanteerd door de Internet Engineering Task Force (IETF). 

De nieuwe Firebox M4800 en M5800 behalen doorvoersnelheden van respectievelijk 5,2 Gbps en 11,30 Gbps met Unified Threat Management (UTM)-diensten ingeschakeld. Qua prestaties zijn het WatchGuard’s beste Firebox-appliances tot nu toe. Deze modellen zorgen ervoor dat gebruikers niet hoeven te kiezen tussen snelheid en security. Het volledige rapport van NetSecOPEN kunt u hier downloaden. 

Flexibel securityplatform

Door COVID-19 zijn bedrijfsprocessen continu aan verandering onderhevig. Organisaties en hun IT-leveranciers hebben daarom behoefte aan een securityplatform dat meeverandert met de netwerken. De M4800 en M5800 bieden deze flexibiliteit via twee netwerkingangen met optionele glasvezel- en koperpoorten (twee 40Gb glasvezel, vier 10Gb glasvezel, acht 1Gb glasvezel of acht 1Gb koper). De uitbreidingsmodules voor de M4800 en M5800 zijn hetzelfde als bij de Firebox-appliances uit de middenklasse. Dit geeft gebruikers nog meer mogelijkheden om hun netwerkbeveiliging na verloop van tijd snel en eenvoudig te wijzigen. 

Dit zijn de belangrijkste features en voordelen van de Firebox M4800 en M5800: 

  • Veilig en gemakkelijk toegang op afstand – Het gebruik van Access Portal, WatchGuard’s clientless VPN-dienst voor veilige toegang op afstand, is in het afgelopen jaar met 85 procent toegenomen. Met de M4800 of M5800 kunnen gebruikers overal eenvoudig via webbrowsers verbinding maken met webapplicaties van derden, interne applicaties en Microsoft Exchange-diensten, en RDP- en SSH-sessies naar lokale resources opzetten.
  • Vereenvoudigd cloud-based inzicht en beheer – Met het WatchGuard Cloud-platformkunnen gebruikers de genoemde applicaties snel en eenvoudig beheren. Ook biedt het platform een diepgaand inzicht in het netwerk. Hierdoor is het mogelijk om tijdig en op basis van de juiste informatie effectieve securitymaatregelen te treffen. Overal en altijd. Meer dan 100 dashboards en rapporten zorgen voor overzicht én bieden op detailniveau inzicht in trends en onregelmatigheden. M4800- en M5800-appliances met de Total Security-optie worden geleverd met een maand gratis retentie van logbestanden en rapportages. 
  • Automatisering tot in de kern – De nieuwe appliances in de M Series zijn ontwikkeld met automatisering als uitgangspunt. Ze stellen zowel middelgrote organisaties als IT-leveranciers in staat om meer te doen met minder. Met de automatiseringsmogelijkheden van WatchGuard kunnen zij nieuwe appliances implementeren via de cloud, bedreigingen blokkeren, handtekeningen updaten, malware detecteren en onschadelijk maken en beheerprocessen stroomlijnen. 

Security van bedrijfsnetwerk tot endpoint

“Veel organisaties zijn in het afgelopen jaar een ingrijpende transformatie ondergaan”, zegt Brendan Patterson, vice president of product management bij WatchGuard. “Daarbij is het vaak een uitdaging om zowel het bedrijfsnetwerk als thuiswerkers en hun endpoints optimaal te beveiligen. De superieure snelheid en prestaties van onze nieuwe M Series-appliances – in combinatie met het gebruiksgemak, de modulariteit en de betaalbaarheid – bieden onze partners en klanten een Unified Security Platform dat zich kan aanpassen aan IT-omgevingen met veel thuiswerkers en veranderingen in de bedrijfsvoering.”

“Als leverancier van managed services is het onze topprioriteit om onze klanten te voorzien van snelle en veilige netwerken”, zegt Carsten Alnoe, CEO bij aimIT Denemarken. “We profiteren nu van een significant lagere latency en betere prestaties, terwijl we ook onze thuiswerkers beschermen. De nieuwe firewalls in de M Series stellen ons in staat essentiële netwerk- en securityfunctionaliteiten te verenigen in één platform. Op deze manier kunnen we versleuteld verkeer beter inspecteren, de juiste afwegingen maken over security voor thuiswerkers en het beheer en de beveiliging van IT-omgevingen van onze klanten vereenvoudigen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This