CodaBox en Crelan pionieren met nieuwe dienst CARO

10 december 2020

CodaBox, een dochterbedrijf van de Belgische fintech Isabel Group, introduceert vandaag zijn nieuwe dienst CARO. Die laat boekhouders toe om de digitale kredietkaartafschriften van klanten automatisch in te voeren in hun boekhoudsoftware. Ze kunnen de dienst meteen activeren voor hun klanten met een bedrijfsrekening bij Crelan Bank.

De automatische toegang tot zakelijke kredietkaartafschriften is een Belgische primeur. “Tot nu voegen accountants de transacties op de uitgavenstaat elke maand manueel toe in de boekhouding. Accountants waren dan ook al langer vragende partij om dat proces te automatiseren en zo nog meer tijd te besparen. Dat doen we nu met CARO”, zegt Marie Costers, Managing Director van CodaBox.

Minder documenten uitwisselen

CARO is meteen beschikbaar voor accountants. Mits toestemming van de kaarthouder koppelt CodaBox de uitgavenstaten met de boekhouding van hun cliënt, net zoals de fintech dat via CODA ook doet voor de afschriften van gewone bankrekeningen. CARO is compatibel met de belangrijkste boekhoudtoepassingen. 

“In het zicht van de deadline voor de btw-aangifte hebben we elke maand en elk kwartaal dezelfde stress en frustratie door ontbrekende of achterblijvende afschriften. Deze innovatie van CodaBox zal het leven gemakkelijker maken voor zowel onze experts als onze klanten”, legt Laurent Oosterlinck van het accountancykantoor VGD in Gent uit.

Crelan als eerste bank van start met de nieuwe dienst

Crelan is de eerste Belgische bank die CARO aanbiedt aan haar klanten. “Door in te zetten op automatisering wil Crelan de financiële administratie van haar professionele klanten sterk vereenvoudigen. Met CARO helpt CodaBox ons daarbij. We zijn trots dat we met deze dienst als eerste kunnen innoveren in België”, zegt Vincent Van Zande, Market Manager Business van Crelan.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This