Wibu-Systems’ CodeMeter functionaliteit ondergebracht in SAP Entitlement Management

9 december 2020

Wibu-Systems zal haar kennis en producten voor het toewijzen van licentierechten en het beheren van de uitgegeven licenties gaan combineren voor het versterken van innoverende bedrijfsmodellen in de digitale economie. Als SAP silver partner en als pionier op het gebied van softwarebeveiliging en licentiëring brengt het in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg gevestigde Wibu-Systems tientallen jaren ervaring met zich mee in grensverleggende IT-oplossingen. Met CodeMeter, levert Wibu-Systems een veilige en gebruiksvriendelijke aanvulling op SAP Entitlement Management voor het aanmaken en beheren van gebruiksrechten om daarmeesoftwareondernemingen hun bijdrage te laten leveren aan de data gedreven economie.   

SAP Entitlement Management, is officieel gelanceerd in 2018 als software-as-a-service, ontwikkeld vanuit een visie op het toepassen van geavanceerde bedrijfsmodellen met een gestroomlijnd proces voor het toewijzen en beheren van gebruiksrechten. Ongeacht of ze worden aangeduid als toegangsrechten, vergunningen of machtigingen, de uitgegeven rechten bepalen wie bepaalde data mag gebruiken en met welke apparaten, diensten of applicaties; dus alle digitale activa waaruit de kern van een software gestuurde onderneming is samengesteld.     

Met SAP Entitlement Management, geïntegreerd in een ERP-systeem zoals SAP S/4HANA, kunnen bedrijven zowel traditionele als innovatieve bedrijfsmodellen ondersteunen, zoals levering van software op

abonnementsbasis of met afrekening alleen bij  gebruik ervan. Orders die binnenkomen via het ERP-systeem, worden vertaald door SAP Entitlement Management naar gebruiksrechten. Het proces verloopt soepel en volledig geautomatiseerd met de transparantie van een compleet lifecycle managementsysteem en centrale data opslag, inclusief meervoudige dienstverlening, alsmede analyse- en rapportagefaciliteiten. Met een multitenant cloud uitrol is de gestroomlijnde technologie in staat om zeer grote hoeveelheden orders en toegangsrechten af te handelen. Het proces draait efficiënt op de achtergrond tot grote tevredenheid van de eindgebruikers. Die ervaren een volledig afgeronde en robuuste beveiliging

rondom de door SAP Entitlements Management geboden gebruiksrechten, dankzij de verankering in de bewezen en veel gebruikte CodeMeter-technologie. De cloudgebaseerde licentiebeheeroplossing van Wibu-Systems is geïntegreerd met de SAP processen en biedt volledige end-to-end ondersteuning van verkoop en uitvoering tot facturering en omzetverantwoording.

Wanneer een bedrijf dat de gecombineerde oplossing gebruikt, een bestelling ontvangt voor één van zijn digitale producten, stuurt SAP Entitlement Management de bestelgegevens naar CodeMeter License Central. Die genereert een ticket om de daadwerkelijke technische licentie op het apparaat van de eindgebruiker te activeren. Het ticket wordt teruggestuurd via SAP Entitlement Management en het ERP-systeem van het betreffende bedrijf en doorgestuurd naar diens klant. Alle typen licentiecontainers van CodeMeter, van fysieke dongles tot software en cloudcontainers, worden ondersteund. Daardoor hebben zowel de leverancier als hun eindklanten volledige keuzevrijheid over het juiste niveau van flexibiliteit en beveiliging, afgestemd op hun behoeften. Eenmaal geactiveerd, zorgen de online- en offlinemogelijkheden van CodeMeter License Central voor afhandeling van de vaak lastige administratieve taken zoals licentiecontroles en distributie van updates in het veld.

Stefan Bamberg, Senior Key Account en Partner Manager van Wibu-Systems, ziet een gemeenschappelijke missie met SAP: “Er ligt 40 kilometer tussen onze hoofdkantoren, maar ik zie dat onze bedrijven steeds meer dichterbij komen door onze gezamenlijke toewijding om software- en datagestuurde bedrijfsvoering mogelijk te maken. SAP Entitlement Management en CodeMeter werken hand in hand aan veilige en efficiënt beheerde toegang tot digitale activa van onschatbare waarde.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This