Rackspace Technology en IATA ontwikkelen nieuwe generatie luchtvaartnormen met DevOps en AWS

9 december 2020

Rackspace Technology ondersteunt de International Air Transport Association (IATA) bij het ontwikkelen van luchtvaartstandaarden voor de toekomst.

IATA, een brancheorganisatie die ongeveer 290 luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld en 82% van het totale luchtverkeer vertegenwoordigt, biedt de branche wereldwijde normen voor veiligheid, beveiliging, efficiëntie en duurzaamheid. Als gevolg van COVID-19 hebben de luchtvaartmaatschappijen in 2020 gemiddeld 30% benut van de capaciteit die zij in 2019 hadden. IATA verwacht niet dat de industrie voor 2025 weer op volle capaciteit zal draaien. De organisatie heeft besloten om van deze rustige periode gebruik te maken om haar IT te innoveren. Om te beginnen heeft IATA met de hulp van Rackspace Technology de architectuur van haar IT geëvalueerd.

Het optimaliseren van IT-systemen

Uit het onderzoek bleek dat verouderde applicaties de digitale transformatie van IATA belemmerden. Het optimaliseren van het gebruik van Amazon Web Services (AWS), inclusief het gebruik van containers en serverloze toepassingen, zal ervoor zorgen dat de vereniging efficiënter en duurzamer zal kunnen werken.

Dankzij de samenwerking met Rackspace Technology heeft IATA zijn data management kunnen moderniseren. Hierdoor kan IATA nieuwe forecasting-toepassingen bieden, die -met veel minder gegevens dan voorheen- de hele industrie van waardevolle informatie voorzien. Rackspace Technology heeft ervoor gezorgd dat deze volledig compliant zijn met alle geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy en dataprotectie, waaronder de Europese General Data Protection Regulation (GDPR).

Rackspace Technology heeft daarnaast DevOps geïmplementeerd om de ontwikkelaars tijd te besparen met kwaliteitscontroles en testprocessen bij het bouwen van nieuwe software.

IATA streeft ernaar om self-service-platforms te gebruiken en de ontwikkeling van op maat gemaakte software tot een minimum te beperken. Door het integreren van controles en het toepassen van automatisering kunnen ontwikkelaars met één druk op de knop software automatisch trigger-testen en in gebruik nemen. IATA is van plan om deze mate van automatisering toe te passen op een aantal van haar back-office-activiteiten -zoals financiële diensten- en om contactloze processen te implementeren op de luchthavens.

Kostenbesparing

Om operationele kosten te verlagen en de vermindering van de bedrijfsactiviteiten op te kunnen vangen, heeft Rackspace Technology de IT-infrastructuur van de organisatie naar Rackspace Service Blocks gemigreerd. Dit is een flexibel consumptiemodel voor cloudservices dat IATA in staat stelt de diensten te selecteren die ze nodig heeft in verschillende stadia van haar cloudtransitie. IATA heeft nu ook toegang tot CloudHealth voor AWS. Dit biedt de organisatie volledig inzicht in al haar cloudplatforms en helpt met kostenoptimalisatie.

Pascal Buchner, directeur van ITS en CTO bij IATA, vertelt: “Door de pandemie is de noodzaak voor ons om efficiënter en doelgerichter te worden versneld. Klanten die eveneens te maken hebben met de enorme impact van COVID-19 op de luchtvaartindustrie kunnen leren van onze ervaring en zelfs ons proces repliceren.”

“Dat betekent gebruik maken van een moderne architectuur en de verouderde technologie en processen schrappen. Het lijkt misschien moeilijk om de kosten op een dergelijke schaal te verlagen, maar dankzij Rackspace Technology en AWS zullen we tegen 2022 functioneren zoals we dat voor ogen hebben”.

Simon Bennett, Chief Technology Officer voor EMEA bij Rackspace Technology, voegt hieraan toe: “Onze expertise in het maximaliseren van de mogelijkheden van cloudomgevingen stelt organisaties zoals IATA in staat om vol vertrouwen te beginnen met belangrijke transformatieprojecten. Daarbij leggen zij niet alleen de basis voor een efficiëntere en innovatievere toekomst, maar ze maken hun organisatie daarmee ook veerkrachtiger en ze verlagen de kosten, wat van cruciaal belang is in deze uitdagende tijden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This