Auriga wordt beheerder van Batopin, het nieuwe nationale netwerk van geldautomaten van België

3 december 2020

Auriga, een wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor de omnichannel bank- en betaalsectoren, kondigde vandaag aan dat het een grensverleggende overeenkomst sloot voor de levering van een ‘ATM as a service’-oplossing. Deze overeenkomst kadert in de uitrol en het beheer van een nieuwe gemeenschappelijke en geavanceerde infrastructuur van geldautomaten voor de vier grootste retailbanken van België.

Het initiatief kreeg de naam Batopin (Belgian ATM Optimization Initiative) en wordt ondersteund door Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. De bedoeling is om 95% van de Belgen toegang te bieden tot een moderne geldautomaat binnen vijf kilometer van hun woon- of werkplaats.

Om Batopin te helpen deze doelstellingen te behalen, zal Auriga instaan voor een volledig end-to-end beheer van het nieuwe netwerk van geldautomaten, inclusief de ontwikkeling en het beheer van software, onderhoud, veiligheid en andere beheerdiensten. Dit omvat een uitgebreid toezicht op de geldautomaten, de verwerking van transacties, cashbeheer en vermogensbeheer. Een geavanceerde veiligheidsoplossing en een uitgebreid systeem voor incidentbeheer moeten het nieuwe netwerk van geldautomaten beschermen.

Het nieuwe geldautomatennetwerk van Batopin maakt gebruik van één enkel softwareplatform dat gebaseerd is op Auriga WinWebServer (WWS), de geïntegreerde multivendor aankoopoplossing van geldautomaten. Het unieke concept van Auriga, gebaseerd op de cloud, zorgt voor het consistente en efficiënte beheer van alle kanalen, ongeacht de fabrikant van de geldautomaat of de selfservice apparatuur. Dit betekent dat Batopin bestaande automaten kan vervangen door de nieuwste neutrale selfservice automaten en ten volle gebruik kan maken van de mogelijkheden van Auriga WWS voor de ontwikkeling van nieuwe, inkomstengenererende diensten, naast traditionele geldafhalingen en stortingen.

Kris De Ryck, CEO van Batopin, verklaart: “Wij bieden een antwoord op de behoefte van klanten om vlot toegang te hebben tot cash. Auriga beschikt over een ongeëvenaarde expertise en kennis wat geldautomaten van de volgende generatie betreft. Dankzij het partnerschap met hen kunnen we de interne operaties van Batopin optimaliseren en de totale gebruikskosten tot een minimum beperken, terwijl de klanten van onze banken tevreden zullen blijven over hun selfservice ervaring.”

Vincenzo Fiore, CEO van Auriga, licht toe: “Batopin is een baanbrekend initiatief en wil een referentie zijn voor hoe Europese banken kunnen inspelen op de vraag naar meer toegang tot zelfbankieren. Wij zijn er trots op als belangrijke partner te kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van dit project en een ATM-infrastructuur van de 21ste eeuw te kunnen afleveren die banken de mogelijkheid biedt om hoogwaardige dienstverlening en uitmuntende innovaties aan te bieden. Vandaag en in de toekomst.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This