Fujitsu introduceert een ecosysteem-platform om samenwerking tussen partners te stimuleren en te versnellen

2 december 2020

Fujitsu kondigt zijn Ecosysteem Platform aan, de recentste stap in de evolutie van het SELECT-partnerprogramma. Het platform is ontworpen om partners te helpen in het huidige datagedreven tijdperk. Het biedt een dynamische ruimte waar klanten, bestaande en nieuwe partners kunnen samenwerken, innoveren en nieuwe business kunnen genereren. De functies van het platform stellen hen in staat om op nieuwe manieren en niveaus met elkaar in contact te komen: van het promoten van hun eigen oplossingen met toegevoegde waarde en innovaties tot het publiceren van “uitdagingen” voor nieuwe samenwerkingen tussen partners om nieuwe projecten te realiseren.

Vandaag focussen eindklanten zich op hun digitale transformatie en tegelijkertijd proberen ze de stijgende complexiteit van hun IT-omgeving onder controle te houden. Ook de technologische oplossingen die nodig zijn om hun ambities te realiseren, worden steeds complexer. Daardoor gebeurt het steeds vaker dat geen enkele leverancier over de nodige en vergaande expertise beschikt om een complete oplossing te leveren. Met dit Ecosysteem Platform wil Fujitsu de onderlinge relaties tussen partners en micro-allianties stimuleren om complete oplossingen samen te stellen en te leveren. Deze aanpak bevordert innovatie en biedt anderzijds toegang tot de ondersteuning die nodig is om nieuwe, samen ontwikkelde oplossingen in de markt te zetten.

De kracht van een ecosysteem benutten

Het Fujitsu Ecosysteem Platform is een specifiek samenwerkingsplatform waar de unieke vaardigheden en capaciteiten van alle deelnemers worden gewaardeerd. Elk type partner kan hier voordeel uit halen. Wie specifieke vaardigheden of uitvindingen heeft, kan bondgenoten vinden om die ideeën tot leven te brengen, terwijl techniekers en integratoren kunnen bijdragen aan grotere projecten. Resellers, leveranciers van clouddiensten en distributeurs kunnen het Fujitsu Ecosysteem Platform gebruiken om diensten uit te breiden naar nieuwe regio’s of sectoren en nieuwe allianties vormen.

“Bestaande programma’s worden minder relevant voor het kanaal omdat ze nieuwe en evoluerende partners niet motiveren om hoogwaardige, complexere klantprojecten aan te pakken”, vertelt Fernanda Catarino, hoofd van Channel – Europe bij Fujitsu. “Het Fujitsu SELECT-partnerprogramma en ons nieuwe Ecosysteem Platform helpen de partners net om beter te voldoen aan de eisen en verwachtingen van hun klanten op het gebied van data-driven transformatie. We zien dat Fujitsu-partners dergelijke transformatie-oplossingen willen leveren door samen te werken.”

Verschillende potentiële niveaus van betrokkenheid

Het Fujitsu Ecosysteem Platform biedt verschillende niveaus van betrokkenheid voor partners. De kern is een lead-generation platform om nieuwe onderlinge relaties tussen partners op te bouwen. Dit maakt het voor SELECT-partners gemakkelijker om vakgenoten te identificeren met de competenties die zij nodig hebben om geografisch uit te breiden of om hun krachten te bundelen om voor grotere projecten te pitchen. Zowel klanten als partners kunnen nieuwe projecten delen door ‘uitdagingen’ te plaatsen en kunnen op zoek gaan naar potentiële partners met behulp van filters zoals geografie, sector of technische expertise.

Een andere krachtige feature van het Ecosystem Platform is hoe een partner oplossingen kan laten zien die beschikbaar zijn voor doorverkoop via hun collega’s – bijvoorbeeld specifieke software voor één sector in combinatie met Fujitsu-hardware. Dit is een kans voor partners om het bereik van hun intellectuele eigendom te vergroten en geeft andere partners gemakkelijk toegang tot nieuwe oplossingen die het verschil maken.

Een katalysator voor nieuwe waardecreatie

Voor partners met een idee voor een nieuwe dienst met toegevoegde waarde, maar die hulp nodig hebben om deze op de markt te brengen, is het Fujitsu Ecosysteem Platform de katalysator voor innovatie en intensievere samenwerking. Partners kunnen deelnemen aan co-creatie sessies op basis van Fujitsu’s Human Centric Experience Design (HxD) aanpak.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This