Colt zorgt voor excellente SD-WAN-ervaring met SD-WAN 2.0

2 december 2020

Colt Technology Services heeft als uitbreiding van het aanbod van de SD-WAN oplossingen SD-WAN 2.0 geïntroduceerd. Hiermee speelt Colt in op de groeiende vraag naar managed WAN services en de voortdurend veranderende netwerkeisen waarmee ondernemingen vandaag de dag worden geconfronteerd. Bedrijven hebben momenteel de complexe taak om voor digitale transformatie te zorgen in een tijd van onverwachte veranderingen. Ze hebben daarom behoefte aan een SD-WAN-oplossing die verder gaat dan het simpelweg optimaliseren van de dataoverdracht via het fysieke netwerk.

SD-WAN 2.0 zorgt voor meerdere verbeteringen die SD-WAN-technologie beter laat aansluiten op het veranderende ecosysteem van bedrijfsnetwerken. Bedrijven die zich klaar stomen voor het post-coronatijdperk hebben een langetermijnoplossing nodig die voorziet in de behoefte van het groeiende aantal thuiswerkers. Deze oplossing moet voorzien in optimalisatie van cloudoplossingen, beveiliging van de dynamische rand van het netwerk, uitgebreid inzicht in alle netwerkactiviteit en snelle en efficiënte schaalbaarheid.

Nieuwigheden en verbeteringen

In het kader van de SD-WAN 2.0-ervaring introduceert Colt daarom de WAN Optimisation Suite, verbeteringen van de geavanceerde firewall, diepgaander inzicht in het netwerk en de optionele functie Self-Install CPE. De WAN Optimisation Suite maakt gebruik van technieken voor het klonen van packets en Forward Error Correction (FEC) om de snelheid en waargenomen kwaliteit te verbeteren van bedrijfskritische applicaties die binnen het netwerk worden gebruikt.

De Secure Access Service Edge (SASE)-functionaliteit van Colt biedt beveiliging op drie lagen over het gehele WAN, LAN en de DMZ van organisaties en kan geïntegreerde Dynamic NAT en DDoS-beveiliging ondersteunen. Een geavanceerd nieuw analyseplatform dat wordt ondersteund door artificial intelligence en machine learning helpt organisaties aan meer gedetailleerde netwerkrapportage en inzichten.

Self-Install CPE biedt organisaties de mogelijkheid om zelf de SD-WAN-oplossing van Colt snel en veilig te activeren. Dit maakt een einde aan de noodzaak om externe partijen in te schakelen voor de installatie van netwerkapparatuur in landen waarin Colt niet is vertegenwoordigd en kan organisaties zo kosten besparen.

SD-WAN 2.0

Colt heeft sinds de introductie van Colt SD-WAN in 2016 keer op keer nieuwe managed WAN services uitgevonden. Door het combineren van de schaalomvang en reikwijdte van het Colt IQ Network met een uitgebreide reeks van functies helpt Colt SD-WAN organisaties om hun digitale transformatie te versnellen en verandering te omarmen. Colt SD-WAN 2.0 vertegenwoordigt een nieuwe stap in deze ontwikkeling.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “We hebben de afgelopen jaren fors in SD-WAN geïnvesteerd. En we merken nu dat deze technologie is uitgegroeid tot een pijler van de bedrijfsvoering van organisaties. Toen we Colt SD-WAN introduceerden zagen we niet aankomen dat het organisaties dit jaar zou helpen met een zo snelle en ingrijpende transformatie.”

“We vinden het geweldig om SD-WAN 2.0 toe te voegen aan ons bekroonde aanbod van SD-WAN-oplossingen. Deze nieuwe reeks van functies stelt klanten in staat om hun digitale transformatie te versnellen met een verbeterde gebruikservaring, krachtige gegevensanalyse en integrale beveiliging.”
Deze nieuwe functies volgen na de introductie van andere SD-WAN-oplossingen door Colt dit jaar, zoals SD-WAN Multi-Cloud, dat organisaties de mogelijkheid biedt om op basis van één verbinding meerdere cloud providers te bereiken via SD-WAN. Colt introduceerde daarnaast VoIP-optimalisatie en ondersteuning voor IPv6 op basis van SD-WAN-technologie.

Colt werd daarnaast aangemerkt als ‘Strong Performer’ in het marktrapport ‘The Forrester Wave: Software-Defined WAN Services’ voor het vierde kwartaal van 2020. De nieuwe SD-WAN-mogelijkheden van Colt zijn per direct verkrijgbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This