Red Hat stimuleert hybride cloud-gebruik met OpenShift-innovaties voor verschillende architecturen, toepassingen en infrastructuren

19 november 2020

Red Hat kondigt nieuwe mogelijkheden en functies aan voor Red Hat OpenShift, het enterprise Kubernetes-platform. Van updates voor OpenShift Serverless die de efficiëntie van ontwikkelaars verbeteren tot uitgebreide ondersteuning voor verschillende architecturen: Red Hat OpenShift stimuleert bedrijfsinnovatie in de hybride cloud, ondersteund door Red Hat’s expertise en toewijding aan productieklare open source.

Forrester zegt: “In de komende vijf jaar zullen cloud-native technologieën een nieuw tijdperk van gedistribueerde bedrijfssoftware inluiden die is ontworpen om te worden gebouwd en uitgevoerd waar een containerplatform beschikbaar is. Dit zal grote organisaties helpen om te concurreren met ‘digital natives’, aangezien dezelfde cloud-native technologie voor beide beschikbaar zal zijn.”

In aanvulling daarop laat Red Hat’s 2020 State of Enterprise Open Source Report de vraag naar hybride cloud zien. 63 procent van de respondenten beweert dat hij vandaag de dag een hybride infrastructuur heeft, terwijl meer dan de helft van de hen die niet van plan is om binnen twee jaar een implementatie te starten. 

Red Hat ziet Kubernetes als de hoeksteen van hybrid cloud computing en levert een gemeenschappelijk platform, voorzien van bekende tools en diensten, dat zich uitstrekt over bare-metal servers, virtuele omgevingen en private en publieke cloudomgevingen. Red Hat OpenShift is gebouwd op de vertrouwde en bewezen basis van het toonaangevende Red Hat Enterprise Linux-platform en biedt een krachtige en schaalbare Kubernetes-basis voor hybride cloud computing gebruiksscenario’s in verschillende industrieën en regio’s.

Toepassingen voor (hybride) cloudschaal

Traditionele applicatieontwikkeltools en -technologieën kunnen moeilijk voldoen aan de eisen van een cloud-native wereld, vooral wanneer de inzet van containers de grenzen tussen ontwikkelaars en IT-operaties doen vervagen. Red Hat OpenShift bouwt een ontwikkelaarservaring op die gericht is op het versnellen van cloud-native applicaties en voegt daar nu aan toe:

  • Een nieuwe update van OpenShift Serverless met Red Hat OpenShift Serverless 1.11, die volledige ondersteuning biedt voor ‘Knative eventing’. Dit maakt het mogelijk dat containertoepassingen zoveel resources kunnen verbruiken als zij op een bepaald moment nodig hebben, zonder dat dit leidt tot over- of onderconsumptie.
  • Red Hat build van Quarkus, een Kubernetes-native Java-stack die volledig wordt ondersteund door Red Hat. Met één Red Hat OpenShift abonnement hebben klanten nu volledige toegang tot Quarkus, waardoor ontwikkelaars bedrijfskritische Java-applicaties op Kubernetes kunnen hergebruiken, ondersteund door Red Hat’s enterprise ondersteuning en expertise.

Hybrid cloud-ready: nu en in de toekomst

De hybride cloud-behoeften van organisaties vandaag de dag hoeven niet noodzakelijkerwijs dezelfde te zijn als de behoeften van morgen, vooral omdat snelle veranderingen in de dienstverlening, schaal en samenstelling noodzakelijk zijn door de dynamische wereldwijde omstandigheden.

Verdere updates van Red Hat OpenShift 4.6, bedoeld om organisaties te helpen deze uitdagingen aan te gaan, zijn onder andere:

  • Krachtige nieuwe edge computing-functies met ‘remote worker nodes’, die de verwerkingskracht uitbreiden naar omgevingen met beperkte ruimte. Dit stelt IT-organisaties in staat om op afstand te schalen met behoud van gecentraliseerde activiteiten en beheer.
  • Mogelijkheden voor Kubernetes-implementaties in de publieke sector, waaronder beschikbaarheid op AWS GovCloud en Azure Government Cloud, uitgebreide OpenSCAP-ondersteuning en nog veel meer.

Red Hat OpenShift verbetert ook de eerder uitgebrachte OpenShift Virtualisatie-functies door geïnformeerde, één-klik en template-gebaseerde VM creatie en prestatie- en schaaloptimalisaties toe te voegen, gericht op VM’s met Microsoft Windows gebaseerde workloads.

Verdere ondersteuning voor OpenShift in de hybride cloud wordt geboden door de Red Hat OpenShift Ansible Content Collection. Deze collectie wordt geleverd als gecertificeerde content voor het Red Hat Ansible Automation Platform en helpt organisaties bij het beheren en uitbreiden van OpenShift met behulp van Ansible IT-automatiseringstechnologie. 

Innovatie in meerdere architecturen en clouds

Open hybride cloudstrategieën zijn niet afhankelijk van één enkele architectuur of cloudaanbieder. In plaats daarvan richten deze implementaties zich vaak op het combineren van het beste van alle werelden om de bedrijfstransformatie te ondersteunen. Dit kan betekenen dat er een combinatie van hardwareleveranciers op locatie wordt gebruikt, waarbij voor specifieke diensten, of een combinatie daarvan, op meerdere clouds wordt geleund. Red Hat OpenShift is ontworpen om IT-organisaties te ondersteunen in de open hybride cloud, ongeacht de technische samenstelling.

Red Hat OpenShift wordt ondersteund op een breed scala aan traditionele enterprise hardware, waaronder x86, IBM Z, IBM LinuxONE, IBM Power Systems en IBM Storage. Voortbouwend op Red Hat’s decennialange expertise in het leveren van productieklare oplossingen over meerdere architecturen, bevordert de toevoeging van deze nieuwe ondersteunde configuraties de mogelijkheid voor bedrijven om de beste hardwaremix te selecteren voor hun hybride cloudimplementaties, terwijl de kracht en de belofte van enterprise Kubernetes behouden blijft.

Naast het feit dat het wordt aangeboden als een beheerde of zelfbeheerde dienst op elke grote publieke cloud, inclusief AWS, Google Cloud, IBM Cloud en Microsoft Azure, is Red Hat OpenShift nu ook beschikbaar op AWS en Microsoft Azure Government Clouds met extra functies die bedoeld zijn voor cloud computing in de publieke sector. Het bereik van OpenShift wordt verder uitgebreid in het publieke clouddomein door Azure Red Hat OpenShift, een gezamenlijk beheerd, ontwikkeld en ondersteund aanbod op Microsoft Azure, ondersteund door de expertise van zowel Microsoft als Red Hat. Een vergelijkbare dienst wordt naar verwachting gelanceerd op AWS met gezamenlijk beheer en ondersteuning van Red Hat en Amazon.

Ashesh Badani, senior vice president Cloud Platforms bij Red Hat, zegt in een toelichting: “Het bouwen van een hybride cloud-strategie met Kubernetes als basis vereist meer dan alleen een container-orkestratiemotor. Brede bedrijfstransformatie vereist uitgebreide applicatiediensten, hardware en publieke cloud-ondersteuning en een sterk ecosysteem van ondersteunende partners. Red Hat OpenShift levert al deze functies aan IT-organisaties, van geïntegreerde ontwikkelaarsfuncties met Quarkus en OpenShift Serverless tot ondersteunende technologiestrategieën van het datacenter tot de ‘edge’ van het netwerk en de publieke cloud. Echte digitale transformatie vereist een gemeenschappelijk platform om op te bouwen en te innoveren, en we zien dat platform als OpenShift.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This