Horus Software biedt zelfstandigen en kmo’s het noodzakelijke realtime overzicht van hun financiële gegevens

16 november 2020

Een bedrijf krijgt een onmiddellijke analyse van zijn financiële toestand dankzij een nieuwe functie in de boekhoudsoftware – met Artificial Intelligence – van deze jonge Belgische start-up.

Hoewel de termijn voor het indienen van de aangifte (personenbelasting) via een mandataris is verlengd tot 30 november, zijn boekhouders en belastingspecialisten nog steeds overbelast. Bovendien is het als ondernemer in deze onzekere tijden cruciaal om over de meest actuele financiële gegevens te beschikken, met name voor zelfstandigen en de kmo’s. Daarom heeft Horus recent een nieuwe functionaliteit geïntegreerd in zijn boekhoudsoftware Horus Software om een kasstroomprognose op te stellen.

Horus werd gelanceerd in 2018. Het is een jonge Belgische start-up die zijn omzet wil verdrievoudigen tegen eind 2020. Als kleine onderneming is het in korte tijd gegroeid van 8 naar 12 medewerkers en telt het al meer dan 1.500 klanten in het Franstalige landsgedeelte. 2020 is met zijn stortvloed van aanpassingen – van telewerken en digitale tools tot elektronische facturering – een keerpunt in het bedrijfsleven en creëert de noodzaak om als bedrijf constant een globaal beeld te hebben van uw financiële situatie.

Door zijn boekhoudsoftware met Artificial Intelligence te ontwikkelen, stelt Horus zelfstandigen en kleine en middelgrote bedrijven in staat om een duidelijk en globaal beeld te krijgen van hun financiële gegevens. Horus voegde een extra functionaliteit toe aan Horus Software die de klanten de mogelijkheid biedt om op elk gewenst moment een kasstroomprognose op te stellen. Dat levert voor de klanten een concurrentievoordeel op omdat deze gegevens hen in staat stellen om direct te reageren en om na te denken over hun toekomstplannen, zonder op hun kwartaalcijfers te moeten wachten.

Een compleet beeld in realtime 

Om van de digitale transitie een succes te maken, zijn voor elke ondernemer nauwkeurige en actuele financiële cijfers nodig, aangezien deze de inspanningen van de recente (of nieuwe) bedrijfsactiviteiten goed weerspiegelen.

“Deze functie, die erg in trek is bij de gebruikers, voorkomt onaangename verrassingen op het einde van de maand omdat de schatting rekening houdt met allerlei factoren: beschikbaar contant geld, openstaande bedragen, btw, terugkerende kosten en inkomsten, enz…”, vertelt Philippe Tailleur, CEO van Horus.

Uitgerust met Artificiële Intelligentie, stelt de software de gebruikers in staat om alle benodigde documenten in digitaal formaat te verzamelen, zodat ze op elk moment de financiële informatie kunnen opvragen die essentieel is voor een goed bedrijfsbeheer. Als een echte assistent kan de software ook betalingen en het versturen van facturen beheren.

Meer pro-activiteit

Horus Software positioneert zich als een echte digitale cockpit waarin een bedrijf zijn financiële informatie in real time kan beheren en analyseren. Met behulp van twee versies van de software richt Horus zich op accountants en beheerders (Horus Office) en op zelfstandigen en managers van kmo’s en non-profit organisaties (Horus Mobile). “Deze tweede versie biedt bedrijfsleiders een instrument voor financieel beheer dat een gedetailleerde analyse van hun activiteit mogelijk maakt, om veel reactiever en zelfs pro-actiever te zijn en zo de aantrekkelijkheid en het concurrentievermogen van hun bedrijf te verbeteren”, besluit Jérôme Tailleur, Territory Manager bij Horus Software.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This