Ewon DataMailbox biedt toegang-op-afstand tot machinedata

29 oktober 2020

HMS Networks lanceert Ewon DataMailbox, een freemium en op cloud gebaseerde oplossing waarmee machinebouwers en fabriekseigenaren overal ter wereld makkelijk toegang hebben tot data van hun machines. DataMailbox is een online databuffer die het mogelijk maakt om makkelijk machinedata op te halen. Het is een onderdeel van de Ewon Talk2M cloud service.

Met de Ewon Flexy routers van dezelfde fabrikant kan verbinding worden gemaakt met een machine en kan data via Ethernet of een mobiele dataverbinding naar de Talk2M cloud worden verstuurd. De DataMailbox is onderdeel van de Talk2M cloud zodat applicatieontwikkelaars makkelijk historische data kunnen ophalen van meerdere Ewon gateways met een eenvoudige API oproep.

Bedrijven kunnen data van meerdere machines wereldwijd verzamelen via een beveiligd proces om deze data op het gewenste moment te kunnen analyseren. Dit faciliteert big data analytics en dashboards voor voorspellend onderhoud en operational excellence.

Het is mogelijk om in een paar uur tijd een dataverbinding op te zetten, hoe complex de IT-omgeving ook is, en zo nodig op te schalen. Gebruikers kunnen met een paar muisklikken machines aan het proces toevoegen.

Met de DataMailbox als databuffer voorkomen gebruikers dat ze data verliezen, ongeacht het aantal sites waarop ze worden verzameld, aangezien de data automatisch worden opgeslagen en doorgestuurd, zodra de internetverbinding wegvalt. Gebruikers hebben daarnaast altijd toegang tot een overzichtelijke historische dataset voor analytische toepassingen.

De DataMailbox is een freemium dienst binnen de Ewon Talk2M cloud, wat betekent dat klanten er gratis en voor onbepaalde tijd gebruik van kunnen maken. Door over te stappen op de Pro-versie krijgen klanten een Service Level Agreement en kunnen ze nog meer data verwerken. De Freemium-aanpak en het toegangsgemak brengt de veiligheid niet in gevaar, aangezien de Ewon oplossingen vooroplopen op het gebied van cybersecurity.Door deze innovatieve dienst toe te voegen aan de hardware, introduceert Ewon een eenvoudige en schaalbare geïntegreerde oplossing voor het verzamelen en verwerken van data van een onbeperkt aantal sites, zodat klanten hun efficiency kunnen verbeteren.

“In een tijd waarin het riskant en duur is om mensen toe te laten tot fabrieken, is het onze plicht om klanten een eenvoudige, veilige en schaalbare oplossing te bieden om data van verschillende sites te verzamelen, zodat gebruikers hun efficiëntie kunnen verbeteren”, aldus Francis Vander Ghinst, General Manager van de Business Unit Ewon van HMS.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This