Cognizant neemt Bright Wolf over

26 oktober 2020

Cognizant lijft technologisch dienstverlener Bright Wolf in. Bright Wolf is gespecialiseerd in op maat gemaakte Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossingen en werkt voor Fortune 1000-bedrijven. Bovendien is het bedrijf gecertificeerd door de belangrijkste cloud-leveranciers en wordt erkend als expert in het Internet of Things (IoT).

Met de acquisitie lijft Cognizant een Microsoft Gold Partner in die in het verleden benoemd is tot Amazon Web Services Advanced Technology Partner, IoT Competency. Door de overname wordt er tevens een nieuw IoT-innovatie laboratorium op de voormalige locatie van Bright Wolf geopend in Raleigh-Durham in de V.S. Het bestaande Bright Wolf-team vormt de kern van de groep experts op deze locatie.

Bright Wolf breidt Cognizant’s portfolio van smart products uit, en versterkt bovendien de expertise in het ontwerpen en implementeren van IIoT-oplossingen. Daarnaast levert het bedrijf design consultancy, ontwikkeling en digitale transformatiediensten voor klanten in diverse sectoren, zoals de maakindustrie, energie, transport, gezondheidszorg en landbouw. Een greep uit de werkzaamheden van Bright Wolf:

  • Het verbinden van industriële apparaten: Bright Wolf maakt voor fabrikanten een verbonden netwerk waarin apparatuur belangrijke data kan leveren, waardoor bedrijven op basis van data onderhoud kunnen voorspellen en toegevoegde waarde aan de klant bieden.
  • Het optimaliseren van industriële werkzaamheden: Het automatiseren van de productie, supply chain en energievoorziening en het moderniseren van legacy besturingssystemen en human machine interfaces. Dit alles doen ze met behulp van integratie van kunstmatige intelligentie, data-analyse en een veilige verbinding met de cloud.
  • Het integreren van bedrijfsdata: Het verbeteren van data en operationeel inzicht binnen een onderneming om betere prestaties te bieden van onder meer resource planning en klantrelatiebeheer.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This